Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý študent vošiel do budovy školy a začal strieľať. Zabil jedného žiaka
Zdielať na

Bývalý študent vošiel do budovy školy a začal strieľať. Zabil jedného žiaka

USA / Zatarasené všetky príjazdové cesty, rodičia v panickom strachu odrezaní od svojich detí a aktívny strelec na chodbách školy. Tak vyzerala situácia v jednej zo škôl v Severnej Karolíne. Bývalý študent vošiel do budovy a vypálil na jedného zo žiakov. Lekárom sa už žiaľ jeho život nepodarilo zachrániť. Motív páchateľa je stále zahalený tajomstvom.

Syn aj dcéra Kajla Armentroura sú doma a v poriadku po dni, ktorý zanechal vo všetkých obyvateľoch mesta Winston - Sejlem veľkú ranu. V priestoroch strednej školy, ktorú navštevujú aj jeho deti sa strieľalo. Kým syn odišiel zo školy krátko pred incidentom, dcéra mala ešte stále vyučovanie. Keď zadunela paľba, ukryla sa v učebni a v strachu písala príbuzným.

"Napísala, že v škole je strelec a že došlo k incidentu," hovorí otec študentov školy Kyle Armentrout. "Mal som o ňu veľký strach, tak som sa jej pýtal, či je v poriadku. Bál som sa aj o ostatných kamarátov," dodal Armentrout. 

Podľa kancelárie šerifa vošiel do školy bývalý študent a so zbraňou zaútočil na Wilijama Čejvisa Rejnarda Millera. Ťažko zraneného ho prevážali záchranári do nemocnice, ale krátko potom následkom poranení podľahol.

Strelec medzitým ušiel. Polícia ho však o niekoľko hodín dolapila

"Viete, že sa také veci dejú, ale nikdy by vám nenapadlo, že to bude práve škola vašich detí, kde sa odohrá streľba. Sme malá komunita, všetci sa vzájomne dobre poznáme," hovorí Armentrout.

V priebehu uplynulých dní je to už druhá streľba na škole v tomto štáte

Ešte v pondelok 15-ročný študent zaútočil na spolužiakov vo Wilmingtone, jedného z nich zranil. Prokurátor už voči nemu vzniesol obžalobu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy