Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôchodca zomrel pri požiari rodinného domu. Susedia počuli explóziu
Zdielať na

Dôchodca zomrel pri požiari rodinného domu. Susedia počuli explóziu

BOBOT / V obci Bobot neďaleko Bánoviec nad Bebravou prišiel o život 75-ročný muž. Uhorel vo svojom dome. Jeho 21-ročný syn dokázal utiecť, ale invalidný dôchodca zostal v izbe. Len pred dvomi týždňami pritom pochoval manželku.

"O štvrtej ráno bolo počuť hukot, ja  som si myslela, že idú ľudia z krčmy. On vybehol len v trenkách a začal kričať na manžela," povedala suseda. 

Keď sa pozrela von oknom, uvidela na ulici suseda iba v spodnej bielizni. Z domu v ktorom býval šľahali plamene. "Ja som zobudila deti, vyhodili sme ich rýchlo z chalupy," uviedla. 

Dom jej susedov bol celý v plameňoch. Tie sa rozšírili aj na strechu jej domu. "S tými veľkými plameňmi sa už nedalo nič urobiť," povedala suseda. 

Z domu síce stihol vybehnúť 21-ročný muž, jeho otec také šťastie nemal. 75-ročný majiteľ pred plameňmi ujsť nedokázal. Zostal v dome. 

"Už mu nebolo pomoci. On nemal nohu, mal najskôr jeho zachraňovať, my sme aj tak dobre dopadli. Dva týždne dozadu mu manželka zomrela a on uhorel," povedala suseda. 

Po uhasení požiaru našli v dome aj zbrane. "Podľa doterajších zistení, doposiaľ neznámy páchateľ si zadovážil bez povolenia bubienkový perkusový revolver s nábojmi, hlaveň dvojranovej brokovnice, hlaveň malokalibrovky a podomácky vyrobený pukál," povedal vedúca odboru komunikácie KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Hasiči a policajti skúmajú, čo bolo príčinou vzniku požiaru. Nevylučujú ani verziu, že dom bol podpálený úmyselne. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Trenčína začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," dodala Adámiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy