Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvaja ľudia zomreli pri nehode lietadla neďaleko českého mesta Most. O život prišiel pilot a jeho syn
Zdielať na

Dvaja ľudia zomreli pri nehode lietadla neďaleko českého mesta Most. O život prišiel pilot a jeho syn

PRAHA / Na letisku v severných Čechách havarovalo malé motorové lietadlo. Bilancia nehody je tragická, vyžiadala si dva ľudské životy. Zomrel pri nej otec a syn.

Tragická letecká nehoda sa stala na letisku Brňany pri Moste. Mal to by vyhliadkový let. Namiesto toho skončil tragédiou. O život prišli dvaja ľudia - otec a syn.

"Sme prijali oznámenie o páde malého lietadla v katastri letiska Brňany. Bohužiaľ, musím potvrdiť úmrtie dvoch osôb, kde jednou z nich bolo dieťa," informovala hovorkyňa polície, Alena Bartošová. Po zrútení motorového lietadla na miesto okamžite prišli záchranári. Otec aj syn už boli bez známok života. "Došlo k tragickej leteckej nehode, počas ktorej na palube lietadla zomrela jedna dospelá osoba a dieťa," potvrdil hovorca záchrannej služby Prokop Voleník. Hasiči dlho do noci nakladali zvyšky havarovaného lietadla, ktoré začalo po páde horieť. Na mieste boli policajní vyšetrovatelia, ktorí skúmajú čo sa mohlo pri pristávaní stať, že si manéver vyžiadal dva ľudské životy. "Prečo k tejto tragickej nehode došlo je v štádiu vyšetrovania. Vyžiadali sme si znalecké posudky a spolupracujeme s Ústavom zisťujúcim príčiny leteckých nehôd," uviedla hovorkyňa polície Alena Bartošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy