Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehybné telo, ktoré v piatok objavili na hladine Domaše, už stotožnili
Zdielať na

Nehybné telo, ktoré v piatok objavili na hladine Domaše, už stotožnili

DOMAŠA / Nehybné telo, ktoré v piatok objavili na hladine Domaše už stotožnili. Polícia potvrdila, že ide o Prešovčanku Natáliu, ktorá bola nezvestná niekoľko týždňov. Lekár nevylúčil cudzie zavinenie, ale príčinu smrti odhalí až pitva.


"Ráno sme mali prvú plavbu a videli sme na hladine vody plávajúci objekt. Sme pozorovali s ďalekohľadom, či to nie je náhodou ona," skonštatovali lodníci Patrik a Daniel.

Reč je o 26-ročnej Natálii, ktorá bola nezvestná od začiatku augusta. Opakovane ju hľadali potápači vo vode i pátracie tímy na súši, dokonca aj vrtuľník zo vzduchu, no bezvýsledne. Keď posádka lode zbadala na hladine niečo podozrivé, snažili sa k tomu priblížiť. "Tak sme se snažili pri každej otočke k tomu priblížiť, ale vietor to ťahal preč," povedal kapitán lode Luděk Kopka.


"Po čase sme zistili, že to bolo nehybné plávajúce telo," dodal lodník Daniel.


Telo vytiahli z vody hasiči. Prípad si na mieste prevzala polícia. Tá dnes potvrdila identitu nebohej ženy. "Môžeme potvrdiť, že  žena bola stotožnená. Ide o 26-ročnú Natáliu z Prešova, ktorá bola nezvestná niekoľko týždňov,"  informoval policajný hovorca Daniel Džobanik.

Natália zmizla začiatkom augusta. Ľudia z neďalekej plachetnice ju videli veslovať na člne. Neskôr však záhadne zmizla. Na vode ostal iba jej čln. Krátko predtým ju zachytila aj kamera na jednej z chát. Po týždňoch nezvestnosti to bol pre všetkých desivý nález. Telo nebohej malo okolo nohy omotaný drôt a ten bol pripevnený o vedro so závažím.

"Obhliadajúci lekár na mieste konštatoval smrť a nezistil známky násilného zavinenia. Na mieste však cudzie zavinenie nevylúčil," dodal policajný hovorca.

Presnú príčinu smrti tak stanoví až pitva. Polícia sa teraz bude zaoberať aj otázkou, či Natália odišla na druhý svet dobrovoľne alebo jej k tomu niekto dopomohol. "Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzavrel policajný hovorca Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy