Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hororový nález v Hrone: Vodáci splavujúci rieku našli na plytčine ľudské telo bez hlavy
Zdielať na

Hororový nález v Hrone: Vodáci splavujúci rieku našli na plytčine ľudské telo bez hlavy

LUČATÍN / Hrozivý nález v rieke Hron. Vodáci, ktorí splavovali rieku našli na plytčine bezvládne telo. Chýbala však hlava. Miesto uzavreli policajti, ktorí celé hodiny na mieste dokumentovali stopy. Za akých okolností prišiel nebohý o život stále vyšetrujú.

Partia vodákov na strednom Slovensku splavovala Hron. Šokujúci pohľad sa im naskytol z člna, na plytčine niekoľko metrov od brehu zbadali bezvládne mužské telo. Chýbala mu hlava. K rieke medzi obcami Lučatín a Slovenská Ľupča smerovali hasiči aj policajti.

 "Posádka bola privolaná na miesto, telo sme vytiahli na breh pomocou lán," informoval Pavel Šulák z Hasičského a záchranného zboru Banskej Bystrice. "V rieke Hron bolo nájdené mužské telo nezistenej totožnosti," uviedla hovorkyňa Mária Faltániová z krajského riaditeľstva policajného zboru. 

Miesto hrozivého nálezu bolo v blízkosti železničnej trate. Policajti preto v úseku spomalili vlakovú dopravu. K brehu, ktorý bol v ťažko prístupnom teréne sa potrebovali dostať hasiči aj pracovníci pohrebnej služby ako aj vyšetrovatelia. "Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie pre usmrtenie," doplnila hovorkyňa Faltániová. 

Miesto hrozivého nálezu policajti ohradili páskami a hľadali stopy, ktoré by pomohli pri objasnení celej tragédie. Hasiči na člne prehľadali brehy, chýbajúcu časť tela našli desiatky metrov od pôvodného miesta nálezu. Zatiaľ nie je jasné za akých okolností prišiel muž o život. "Na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva," povedala hovorkyňa Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy