Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šoférka si nevšimla auto, viackrát sa prevrátila a skončila v kukurici
Zdielať na

Šoférka si nevšimla auto, viackrát sa prevrátila a skončila v kukurici

BANSKÁ BYSTRICA / Mladá vodička havarovala cestou do Banskej Bystrice. Nezvládla manéver pri predbiehaní autoškoly, zišla mimo cesty a auto sa navyše niekoľko krát prevrátilo. Zranenú ženu previezli do nemocnice.

Zdemolované auto v kukurici a vedľa neho zranená šokovaná vodička. Hasiči z Banskej Bystrice dnes predpoludním vyrážali k dopravnej nehode, pomoc potrebovala 26-ročná žena. "Zaregistrovali sme nehodu dvoch áut, z čoho jedna osoba bola zranená," povedal František Horál, HaZZ Banská Bystrica. 

Mladá žena urobila podľa polície osudnú chybu, po ktorej jej auto zišlo z cesty, prevrátilo sa cez strechu a skončilo v kukurici. 26-ročná vodička sa totiž rozhodla predbiehať autoškolu a nevšimla si, že za ňou idúce auto ju už obieha.

"Išla autoškola a ešte jedno auto, predbiehal som a ona mi vyšla, tak ma predkom zachytila. Išiel som cez štrky trávy, ale aj tak ma zachytila," uviedol účastník nehody. 

"V čase keď vodička začala predbiehať už ju obiehalo iné vozidlo. Následne došlo ku kolízii a jej vozidlo skončilo v priekope mimo vozovky," povedal hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Vodičku, ktorá s autom skončila v kukurici previezli do banskobystrickej nemocnice. "Bola jej poskytnutá prvá pomoc a pomohli sme aj s jej naložením do sanitky," povedal Horál. 

Nebezpečný manéver si nevyžiadal vážne zranenia. V tomto prípade si to našťastie odniesli hlavne plechy na aute. "Keď šofér prebieha, mal by sa naozaj uistiť či to je bezpečné," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy