Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž chcel spáchať samovraždu. Nakoniec oznámil, že ide spať, pretože ráno vstáva do práce
Zdielať na

Muž chcel spáchať samovraždu. Nakoniec oznámil, že ide spať, pretože ráno vstáva do práce

TRENČÍN / Šesť hodín zasahovali všetky záchranné zložky spolu s kukláčmi a policajným vyjednávačom v noci na najväčšom trenčianskom sídlisku Juh. Dostali oznámenie, že jeden z obyvateľov chce spáchať samovraždu. Odmietal spolupracovať a situácia bola dramatická.

O pol jedenástej dostali na tiesňovú linku hlásenie o tom, že jeden z tunajších obyvateľov doma oznámil, že sa chce zabiť. Rodina dostala strach a preto zalarmovala policajtov. 

"Behali po celom činžaku, mestskí policajti, štátni, hasiči a stále behali po celom činžáku hore dole," povedala suseda.

Muž bol v izbe a spočiatku komunikoval. Odmietal vyjsť von zo strachu, že skončí v nemocnici. "V byte bol aj so ženou aj s dcérou.," uviedla suseda.

Situácia sa každou hodinou dramatizovala. Muž chodil k otvorenému oknu, zamkol sa v izbe a všetkých posielal preč. Hasiči, záchranári a policajti museli schovať všetku techniku. Na mieste zasahoval aj policajný vyjednávač a po zuby ozbrojení kukláči. "To som počula, že policajti ho vyzývali aby otvoril a on nič," dodala suseda.

O druhej v noci oznámil, že ide spať, pretože ráno vstáva do práce. Policajti sa rozhodli čakať. Je krátko po pol piatej ráno a muž skončil v rukách polície.

Zadržali ho v momente, ako vyšiel z bytu a plánoval ísť do práce. Namiesto toho skončil v opatere zdravotníkov.

"Zásah bol mimoriadne náročný. Po piatich hodinách záchranári muža odviezli do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska Záchrannej služby.

Napriek niekoľko hodinovým manévrom vydali policajti k prípadu veľmi stručné stanovisko. "Pre citlivosť prípadu sa nebudeme vyjadrovať k danej veci," vyjadrila sa Danka Adámiková, hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy