Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Muž po hádke odišiel z domu. Kysučanovi v poslednej chvíli život zachránil policajný pes Jack
Zdielať na

Muž po hádke odišiel z domu. Kysučanovi v poslednej chvíli život zachránil policajný pes Jack

ČADCA / Policajti z Čadce zachránili ďalší ľudský život. Tento raz ich pomoc potreboval miestny obyvateľ, ktorý býva na okraji mesta. V tomto prípade išlo o minúty.

Do akcie v čadčianskej mestskej časti Rieka boli nasadené dve policajné hliadky a naozaj dôležitú úlohu tu zohral služobný pes. 

Policajtka a jej traja kolegovia sa pustili do nočného pátrania po 46-ročnom Kysučanovi, Doma sa pohádal s manželkou a odišiel preč. Pretože bol vo veľmi zdravotnom stave, zavolala pomoc.
S hneď sme sa skontaktovali s manželkou, ktorá nám uviedla, že jej muž sa zobral do neďalekého lesa, že nevie kde sa presne nachádza. "Bol  v ohrození života, tam išlo doslova o minúty," povedal Lukáš Grečmal z Policajného zboru Čadca. 

Služobný kynológ Jozef zobral so sebou svojho psa. Šesťročný nemecký ovčiak Jack sa pustil do hľadania. "Bolo dobré, že pani zavolala do pol hodiny, nečakala dlhšie, poveternostné podmienky na pachovú stopu výborné," uviedol kynológ Jozef Roman. 

"Kolega použil služobného psa, ktorý ho našiel," povedal Grečmal.  "Pani nám povedala, že mrholilo, nechodila po pachových stopách, takže stopa sa zachovala," uviedol Roman. 

Muž, ktorého Jack našiel bol dezorientovaný, premočený a upadal do bezvedomia. "Snažili sme sa komunikovať s ním, aby sa držal pri vedomí a poskytli sme mu prvú pomoc," dodal Grečmal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy