Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Oheň zachvátil prevádzku v Kolárove. S plameňmi bojovali hasiči z dvoch okresov
Zdielať na

Oheň zachvátil prevádzku v Kolárove. S plameňmi bojovali hasiči z dvoch okresov

KOLÁROVO / Oheň zachvátil v Kolárove prevádzku, ktorá skladovala a spracovávala použitý polystyrén. S plameňmi bojovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči z dvoch okresov. Príčinu požiaru preverujú i odborníci z kriminalistického expertízneho ústavu. Jeden z konateľov spoločnosti prišiel pred rokom pri požiari o podobnú prevádzku v Šuranoch.

​Krátko pred šiestou ráno sa nad areálom bývalého družstva v Kolárove vznášal kúdol čierneho dymu

Hasičom bol nahlásený požiar skladu polystyrénu. Ošarpanú budovu, niekdajšiu maštaľ, lemovali desiatky bigbagov plných zmiešaného, polystyrenovo-umelohmotného materiálu a kusy použitého polystyrénu.

"Veliteľ zásahu povolal jednotky na výpomoc – KN, NZ a dobrovoľný hasičský zbor mesta Hurbanovo. Jednotka po príchode zistila, že horia recyklované polystyrény a umelé hmoty vedľa skladu," informuje z HaZZ Komárno Dušan Imrich. 

Oheň zachvátil aj strechu a interiér

Boli tam stroje na spracovanie polystyrénu. Oheň sa vďaka zásahu hasičov nerozšíril na ďalšiu časť budovy, kde už sídli iná firma. "Uchránené stroje vo vedľajšej stavbe, 2 motorové člny, plus prívesný vozík a malá stolárska dielňa. Prvotné informácie sú, že požiar vznikol vedľa budovy v tých bigbagoch, kde sú recyklované polystyrény," informuje Imrich. 

Prevádzka, ktorej predmetom činnosti je okrem iného aj nakladanie s iným, ako nebezpečným odpadom, patrí firme so sídlom v Bratislave.

Na mieste sa nachádzal aj jeden z konateľov tejto spoločnosti

Je ním muž, ktorý vlastnil prevádzku v Šuranoch, kde v januári minulého roka vypukol rozsiahly požiar. Začali horieť pneumatiky určené na recykláciu, ktorými bola budova doslova obložená. Hasili ho 3 dni, oheň v tom čase spôsobil rozsiahle škody aj v susednej autoopravovni.

"Škoda spôsobená požiarom bola doposiaľ vyčíslená na 100-tisíc eur. Presná príčina, ako aj okolnosti požiaru sú predmetom vyšetrovania," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy