Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dve deti sa vlámali do potravín: Po rebríku vyšli na strechu obchodu a cez okienko sa prešmykli dnu
Zdielať na

Dve deti sa vlámali do potravín: Po rebríku vyšli na strechu obchodu a cez okienko sa prešmykli dnu

PČOLINÉ / Dve deti z obce Pčoliné dostali nápad, vďaka ktorému sa mohli ťažko zraniť. Po rebríku vyšli na strechu obchodu a preliezli až ku komínu. Cez malé okienko sa napokon prešmykli dovnútra. Jeden z miestnych obyvateľov si ich našťastie všimol a zavolal majiteľovi obchodu. 14-ročný a 9-ročný chlapec sa síce sa za svoje konanie ospravedlnili, no starší sa trestnému stíhaniu nevyhne.

Dvaja školáci z obce Pčoliné sa vlámali do tohto rodinného domu, ktorý slúži ako miestny obchod s potravinami. Starší z chlapcov má 14 rokov, jeho kamarát 9. "Chlapci prešli do zadnej časti pozemku a rebrík, ktorý si doniesli so sebou opreli o strechu," informuje hovorca KR PZ Prešov  Daniel Džobanik. 

Deti sa dostali až k strešnému oknu pri komíne a vliezli dovnútra

Stačil jeden neopatrný krok a okrem polície by zrejme zasahovali aj záchranári. "Myslím si, že dosť riskovali ale viete skúšajú, kde sú ich hranice," hovorí majiteľ obchodu. 

Priestor prehľadali, no nestihli nič odcudziť

Školákov totiž vyrušil miestny obyvateľ, ktorý oboch chlapcov strážil pred obchodom až do príchodu polície a majiteľa. Prípad polícia vyšetruje ako trestný čin krádeže.

A zatiaľ, čo 9-ročný chlapec zostane bez trestu, starší si vyrobil problém. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Snine vzniesol obvinenie pre trestný čin krádeže v štádiu pokusu 14-ročnému mladíkovi," Džobanik. "Ospravedlnili sa, povedali prepáčte," hovorí majiteľ obchodu. 

Nejde pritom o ojedinelý prípad

Len pred nedávnom došlo k vlámaniu aj do iného obchodu v obci o pár metrov ďalej. Páchateľmi boli podľa polície taktiež maloleté osoby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy