Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zbytočne vyhasol život motorkára: Cestu mu skrížila vodička (67), ktorá si ho zrejme nevšimla
Zdielať na

Zbytočne vyhasol život motorkára: Cestu mu skrížila vodička (67), ktorá si ho zrejme nevšimla

JUR NAD HRONOM / Nedanie prednosti v jazde stálo život 48-ročného motorkára. Nehoda sa stala v pondelok ráno na ceste pri Jure nad Hronom. Vodičovi motorky cestu skrížila 67-ročná vodička.

​Nehoda sa stala na križovatke, ide o frekventovanú cestu. 67-ročná vodička išla po hlavnej ceste a chcela odbočiť do obce Jur nad Hronom. V tej chvíli išiel oproti 48-ročný motocyklista. "Obe vozidlá išli po hlavnej ceste, vozidlo odbočovalo v smere doľava v smere svojej jazdy, oproti išiel motorkár a došlo k zrážke," vyjadril sa Ján Jenčo, znalec z odboru dopravy. Po náraze zostalo vozidlo skrížené na ceste a malo zdemolovanú prednú časť. Motorka spadla na zem v tesnej blízkosti.

Časti motorky po náraze skončili v okruhu niekoľkých metrov. Telo vodiča motocykla odhodilo do priekopy asi 40 metrov od miesta nárazu. Motorkárovi ako aj zranenej vodičke pomáhali svedkovia a zakrátko aj záchranári. "Osobu sme pomohli naložiť do vozidla záchrannej zdravotnej služby," uviedol Ján Galla, veliteľ zásahu HaZZ Levice.

48-ročný motocyklista aj napriek okamžitej pomoci zrážku neprežil. "Alkohol u vodičky zistený nebol u nebohého vodiča bude prípadná prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. Podľa predbežných zistení motocyklista rýchlo nešiel, ale zrejme povolenou 90 kilometrovou rýchlosťou. Chybu urobila pravdepodobne vodička, ktorá si ho nevšimla. "Skôr by som o rýchlosti veľmi nehovoril. Skôr asi poloha slnka, oslnenie, jedno s druhým, motocykel ja malý, rýchly," dodal Jenčo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy