Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia v Košiciach: Muž si pri cúvaní nevšimol ženu, zraneniam podľahla
Zdielať na

Tragédia v Košiciach: Muž si pri cúvaní nevšimol ženu, zraneniam podľahla

KOŠICE / Tragická nehoda, pri ktorej zomrela 77-ročná žena, sa stala v pondelok pred reštauráciou na sídlisku Terasa v Košiciach. Vodič si pri vychádzaní z parkoviska pravdepodobne nevšimol ženu a zachytil ju.

Pani Máriu si vodič pravdepodobne nevšimol a pri cúvaní do nej vrazil zadnou časťou vozidla. Pomôcť jej už nedokázali. Prvý pracovný deň po dlhom homeoffice si dvaja muži zapamätajú už do konca života. Pri parkovaní pred reštauráciou, kde sa chceli naobedovať, si pravdepodobne nevšimli pani Máriu, ktorá išla z nákupu. Zatiaľ, nie je jasné, či žena prechádzala cez cestu, alebo ležala na zemi.


"Kabelku mala pod sebou, chceli sme ju otočiť, zavolali sme záchranku dvakrát a začali nám dávať inštrukcie," povedala okoloidúca. Staršiu ženu oživovali najskôr ženy, ktoré si všimli rozruch a k nehode pribehli, neskôr pokračovali aj záchranári. Žiaľ, neúspešne. 77-ročná pani Mária zraneniam podľahla na mieste v záchranke. Muži v Jeepe najskôr netušili, čo sa stalo.


"Prvé ja som pozrel do boku, tak vyzeralo, že iba nákupnú tašku sme prešli alebo niečo a až potom, keď auto zastalo sme videli," ozrejmil spolujazdec. Dopravnú nehodu vyšetrovala na mieste polícia aj so súdnym znalcom, ktorí skúmali aj kamerové záznamy v okolí. ​"V čase 11:50 došlo k tragickej dopravnej nehode medzi osobným motorovým vozidlom a chodkyňou. Žiaľ, chodkyňa zraneniam podľahla na mieste. Miera zavinenia a okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu šetrenia," uviedol Vladimír Chovaník, riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy