Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Polícia zadržala nebezpečného recidivistu. Našli u neho aj podomácky vyrobené výbušné zariadenie
Zdielať na

Polícia zadržala nebezpečného recidivistu. Našli u neho aj podomácky vyrobené výbušné zariadenie

Archívne video

SOKOLOVCE / Hádka dvoch kamarátov zo Sokoliec, ktorá sa skončila smrťou má nečakanú dohru. Po krvavom útoku nožom prišiel vlani v septembri o život 38ročný Marián. Vyšetrovateľ po roku obvinil z vraždy recidivistu, ktorého včera zadržali trnavskí kukláči. Bohuša po vražde prepustili, pretože to vyzeralo, že konal v sebaobrane. Nebohý mal vtedy k nemu preskočiť plot a napadnúť ho baseballovou palicou. Spor mali údajne pre drogy.

12. september 2020 Sokolovce. Marián mal pred polnocou preskočiť plot rodinného domu s bejzbalovou pálkou v ruke a prejsť až do dielne. V dielni bol jeho kamarát Bohuš, s ktorým sa údajne pre drogy pohádal a zaútočil naňho. Bohuš pritom vytiahol kuchynský nôž s ktorým ho mal 6x bodnúť do hrude. Marián bol na mieste mŕtvy.

"Tu sú kvapky krvi a choďte sa ďalej pozrieť, tam žandári sedeli ale ja som nevedela, že sa tu vražda stala," povedala Bohušova teta.

Bohuša najprv zobrali v putách no neskôr ho prepustili bez obvinenia. Zdalo sa, že konal totiž v sebaobrane. Po roku vyšetrovania, ale nastal zvrat a vyšetrovateľka ho obvinila. Kriminálka si po Bohuša prišla do Piešťan. "Oni tí narkomani, čo sem chodili jeden druhého likvidujú, mi to tak pripadá," dodala Bohušova teta.

Policajti mali dokonca informácie, že si recidivista doma zostrojil pravdepodobne bombu. Nie je vylúčené, že sa tak chcel mstiť pri svojom zadržaní. Na obvineného muža vyšetrovateľ podal návrh o jeho väzobnom stíhaní. "Vyšetrovateľka muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy. V prípade podozrivého predmetu začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami," uviedla polícia.

V najbližších dňoch sa obvinený Bohuš postaví pred sudcu, ktorý bude rozhodovať či bude stíhaný na slobode alebo za mrežami. Bohušovi za vraždu Mariána hrozí 20 rokov basy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy