Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Počas dovolenky sa v jazere utopila Slovenka a jej deväťročný syn
Zdielať na

Počas dovolenky sa v jazere utopila Slovenka a jej deväťročný syn

Archívne video

ARDLUI / 29-ročná Slovenka Edina Oláhova, jej syn Rana Haris Ali a rodinný priateľ, 39-ročný Muhammad Asim Riaz, zomreli pri sobotňajšom incidente v meste Ardlui. Sedemročný syn pána Asima zostáva v nemocnici.

Muž, ktorého manželka a deväťročný syn zomreli cez víkend v jazere Loch Lomond, povedal, ako sa ich zúfalo snažil zachrániť, napriek tomu, že nevedel plávať. 

Pre BBC povedal: "Keď som vyšiel z vody, videl som ruku svojej manželky. Pokúsil som sa vyzliecť si košeľu a dať jej ju, aby sa chytila, ale nemohla." Nikto zo skupiny nevedel plávať.

Manžel utopenej Slovenky, ktorý žije v oblasti Govan v Glasgowe, povedal, že sa vracali z dovolenky na ostrove Skye, keď sa rozhodli dať si prestávku na jazere Loch Lomond. Povedal, že deti sa hrali na konci móla, keď syn jeho priateľa vložil nohu do vody a spadol. Pán Waris povedal, že voda sa zdala byť plytká a bezpečná. Jeho syn a ostatní zo skupiny išli do vody v snahe zachrániť topiaceho chlapca, ale čoskoro sa dostali do ťažkostí.

Vyzval na umiestnenie značiek blízko vody, aby ľudí varoval, že je tam hlboká voda. Cez víkend bolo v jazerách a riekach celkovo šesť mŕtvych. 11-ročný chlapec zomrel v sobotu pri rieke neďaleko Stonehouse v južnom Lanarkshire a 13-ročný chlapec zomrel v ten istý deň pri rieke Clyde na Hazelbank pri Lanarku. V piatok zomrel pri móle vo vidieckom parku Balloch 16-ročný chlapec.

Zástupca zástupcu hlavného dôstojníka Alasdair Perry zo škótskeho hasičského a záchranného zboru povedal: „Toto je najhorší víkend v súvislosti s incidentmi tohto druhu, aké si pamätám.“

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy