Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Cúvanie vlaku sa mu stalo osudným: 35-ročný muž neprežil zrážku
Zdielať na

Cúvanie vlaku sa mu stalo osudným: 35-ročný muž neprežil zrážku

SENICA / Tragická dopravná nehoda sa stala na železničnom priecestí v Senici. Po zrážke cúvajúceho vlaku s kamiónom tam zahynul zamestnanec, ktorý obsluhoval posun vlaku. Rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť.

Nehoda sa stala krátko po ôsmej hodine ráno na nechránenom železničnom priecestí pred vstupom do priemyselného areálu. Podľa polície mal 58 ročný kamionista, ktorý smeroval do jednej z firiem náhle skrížiť cestu cúvajúcemu vlaku.


Na stupačke posledného vagóna sa v tom čase nachádzal 35-ročný zamestnanec železničného dopravcu. Žiaľ, zraneniam na mieste podľahol.


Posunovač tak skončil zakliesnený medzi kamiónom a vagónom. 65-ročný rušňovodič zrážke nedokázal zabrániť. Do niekoľko minút boli na mieste záchranné zložky, vrátane hasičov, ktorí sa mu snažili poskytnúť rýchlu predlekársku pomoc. "Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že medzi kamiónom a železničným vozňom je postihnutá osoba," povedal veliteľ zásahu Ľuboslav Slovák.


Podľa informácií TV JOJ sa posunovač ešte v posledných sekundách snažil zrážke vyhnúť. Ani privolaní záchranári mu však nedokázali pomôcť.  "Po dohode s rušňovodičom sme ho vyslobodili z priestoru," skonštatoval Slovák.

"Vyslaní záchranári na mieste, žiaľ, zistili, že muž utrpel poranenia, ktoré boli nezlúčiteľné so životom," uviedla hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

"Aj vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, pri ktorom poskytujeme plnú súčinnosť, nebudeme v tejto chvíli dávať bližšie informácie. Rodine pozostalého vyjadrujeme úprimnú sústrasť," informovala Petra Jamrichová, PR manažérka spoločnosti.


Vodičovi kamiónu a rušňovodičovi sa nič nestalo. "Policajti ich podrobili dychovým skúškam, obe s negatívnym výsledkom. Polícia okolnosti nehody aj naďalej vyšetruje," uzavrela policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy