Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V prípade missky, ktorá zrazila maturantku Linh, podal prokurátor obžalobu
Zdielať na

V prípade missky, ktorá zrazila maturantku Linh, podal prokurátor obžalobu

BRATISLAVA / Podnikateľku a bývalú účastníčku súťaže krásy Danielu Kralevich obžalovali. Kralevich na priechode pre chodcov podľa svedkov zrazila 18-ročnú študentku. Linh pôvodom z Vietnamu bola na mieste mŕtva. Po zdĺhavom vyšetrovaní a rôznych prieťahoch kauza smeruje pred súd.

V prípade Linh, ktorú na priechode zrazila bývalá miss, nastal pokrok. Prokurátor podal na okresný úrad obžalobu pre prečin usmrtenia. "Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II podal dňa 06.07.2021 obžalobu na Okresný súd Bratislava II vo veci dopravnej nehody obvinenej Daniely K. pre prečin usmrtenia podľa § 149 ods. 1, ods. 2 písm. a) Trestného zákona s poukazom na § 138 písm. h) Trestného zákona," informoval prokurátor Matej Izakovič. 

Bratislava, Tomášiková ulica 24. september. Osemnásťročná maturantka Linh prechádzala cez priechod pre chodcov, keď ju zrazila na luxusnom Range Roveri bývalá miss Daniela Kralevich. Mladá Vietnamka bola na mieste mŕtva. Podľa svedkov mala slúchadlá v ušiach. Dlhé mesiace o prípade rodina nebohej nemala žiadne informácie. Šoférke dokonca nezobrali ani vodičský preukaz.

Takmer 10 mesiacov trvalo kým sa ukončilo vyšetrovanie tejto tragickej dopravnej nehody. Nezvyčajne dlho sa čakalo napríklad na závery znaleckých posudkov. V minulosti prieťahy kritizoval aj sám Generálny prokurátor. Nepozdávala sa mu dĺžka znaleckého dokazovania či pasivita dozorujúceho prokurátora.

Bývalej misske nezobrali ani vodičský preukaz. O vodičák prišla až o niekoľko mesiacov. Celá kauza teraz smeruje pred súd. Kralevich hrozí 5 rokov za mrežami. "Nie nebudem sa vyjadrovať. Ja už mám všetko potrebujem mať a už bude súd, čiže v tejto chvíli počkáme na súd," uviedla Kralevich. 

"Jediné, čo by sme naozaj chceli je, aby sa to čo najskôr uzavrelo, aby tá spravodlivosť proste už bola dosiahnutá, aby sestra už mohla v pokoji odpočívať," povedala sestra zrazenej Linh. Termín pojednávania zatiaľ vytýčený nie je. Celý spis si najprv musí naštudovať sudca. Pojednávanie by, ale mohlo byť už v najbližších mesiacoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy