Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
81-ročnú pani na lazoch napadol býk. Tá si mobilom privolala na pomoc svoju dcéru
Zdielať na

81-ročnú pani na lazoch napadol býk. Tá si mobilom privolala na pomoc svoju dcéru

ZVOLEN / Na lazoch pri Zvolene napadol býk 81-ročnú ženu. Bola na prechádzke. Keď išla k studni, zviera na ňu zaútočilo. Aj napriek ťažkým zraneniam si dôchodkyňa dokázala sama privolať pomoc. Mala pri sebe mobil a hneď volala dcére.

Nešťastie sa stalo na lazoch nad Zvolenom, v ťažko prístupnom teréne. V okolí nie sú žiadne domy a tak 81-ročnej pani nemal kto pomôcť. Jediným šťastím bolo, že mala pri sebe telefón a aj napriek ťažkým zraneniam stihla zavolať dcére.

"Mamina volala, že leží na lúke, že ju podupal bujak alebo krava, ona má 81 rokov," povedala dcéra napadnutej Andrea. Seniorka bola práve pri studničke keď sa k nej malo priblížiť stádo, voľne pustené na lúkach. Zvieratá chcela odohnať, no jeden z býkov na ňu zaútočil a zhodil ju na zem. Žena by si po útoku sama neporadila, nevládala sa pohnúť. "Ležala tam hodinu, pretože je tam ťažký terén," uviedla pani Andrea. "K tejto udalosti došlo včera nad Zvolenom," povedala hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Petra Kováčiková. 

Dcéra zranenej ženy po telefonáte sadla do auta a takmer hodinu cestovala do Zvolena, kde už na ňu čakali policajti aj hasiči. Keďže lazy dobre pozná, vedela ich odviezť na miesto k studničke kde sa útok odohral. "Čakali ma a išli sme na štvorkolkách, bol tam zlý terén," povedala dcéra napadnutej. "Vyslaní záchranári zranenú pani ošetrili a zobrali ju do nemocnice s fraktúrou rebier a ruky previezli do nemocnice," povedala hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Žena utrpela viaceré zranenia a hospitalizovali ju v banskobystrickej nemocnici. Jej stav je mimoriadne vážny, podľa dcéry bude zrejme potrebná operácia. Okolnosti útoku vyšetruje polícia. "Ten dobytok sa pohybuje všade a vôbec nie je pod kontrolou," uviedla pani Andrea. "Polícia začala pre ublíženie na zdraví," dodala Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy