Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poslanec Linhart podáva trestné oznámenie: Viní primátora Nových Zámkov z korupcie a nebezpečného vyhrážania
Zdielať na

Poslanec Linhart podáva trestné oznámenie: Viní primátora Nových Zámkov z korupcie a nebezpečného vyhrážania

NOVÉ ZÁMKY / Poslanec parlamentu za stranu Sme rodina Patrick Linhart podal v Nových Zámkoch ďalšie trestné oznámenie. Prvé spred pol roka sa týkalo incidentu na tamojšej policajnej stanici, kde si zranil ruku. Tentoraz išlo o korupciu a nebezpečné vyhrážanie a smerovalo na primátora.

"Obdržal som niekoľkostranový dopis, ktorý poukazuje na údajnú korupciu a tunelovanie verejných zdrojov a majetku v Nových Zámkoch," povedal poslanec Patrick Linhart. Podeň sa mali podpísať súčasní i bývalí zamestnanci mestského úradu. List má podľa poslanca Linharta podrobne opisovať, ako sa tuneluje a kto s kým.

"V liste sa nachádza napríklad cenník úplatkov, od 5 do 20 tisíc, koľko sa odovzdáva vyšetrovaeľom na to, aby zamietli stopy, koľko lokálnej prokurátorke, je tam naozaj veľmi veľa údajov, sú to doslova podrobnosti," uviedol Linhart.


Trestnému oznámeniu predchádzali odkazy na sociálnych sieťach. "Pokiaľ pán poslanec si myslí, že je tu nejaká korupčná kauza, do ktorej som zapletený ja, tak verím, že má konkrétne fakty, keď ich podá, budeme na ne reagovať," zareagoval primátor Nových Zámkov Otokar Klein.


"Dôkazy sú v tom dopise, myslím, že je tam urobená 90% vyšetrovacej práce a stačí nájsť poctivých vyšetrovateľov, ktorí preveria tieto všetky fakty," skonštatoval Linhart.


Poslanec Národej rady sa na radu právnikov rozhodol zatiaľ list nezverejňovať.  "Ja budem prv informovať políciu, pretože títo ľudia sa boja pomsty," zareagoval na otázku či poskytne list.

"Polícia v Nových Zámkoch prijala trestné oznámenie. V jednej časti bude odstúpené Národnej kriminálnej agentúre, a v druhej časti bude konať obvodné oddelenie vo Dvoroch nad Žitavou," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.


Týkajú sa korupcie a nebezpečného vyhrážania. "Že som poukazoval na údajné podovody pána primátora Kleina sa mi vyhrážal aj fyzicky, tvárou v tvár, kde boli prítomní dvaja ústavní činitelia, ktorí toto dokážu ," objasnil poslanec Linhart.

"Keby som sa mu fyzicky vyhrážal, určite by som to dotiahol aj dokonca," zareagoval na obvinenia primátor Klein.


"Medzi majetky, ktoré sú tu privedené do krachu a sa to tuneluje, je aj práve tento hotel Korzo v lukratívnej oblasti v centre Nových Zámkov," tvrdí poslanec Linhart.


"Ak má nejaké informácie, nech sa páči, nech ich ak sa niečo potvrdí, nemám problém sa za to postaviť,"
uzavrel primátor Nových Zámkov Klein.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy