Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V areáli bývalej továrne našli obrovskú plantáž marihuany
Zdielať na

V areáli bývalej továrne našli obrovskú plantáž marihuany

Archívne video

NEAPOL / Talianska polícia objavila v areáli bývalej továrne na strelný prach, ktorý patrí k archeologickému parku v Pompejach blízkosti Neapola, obrovskú ilegálnu plantáž marihuany. Na ploche 2000 metrov štvorcových tam potom zhabala deväť ton rastlín, uviedla agentúra DPA.

Polícia na twitteri zverejnila video zo svojho zásahu. Podľa vedenia areálu v Pompejach sa marihuana pestovala v miestach, ktoré nie sú verejnosti prístupné. Pole bolo skryté za hustou vegetáciou blízkosti nevyužívané a spustnutej továrne na strelný prach, ktorá bola postavená v 19. storočí v čase, keď Neapole vládla dynastie Bourbonovcov.

V Taliansku nelegálne obchodovanie s drogami je hlavne v rukách mafie. V okolí Neapola operuje mafiánska organizácia Camorra, ktorá má asi stovku klanov s viac ako 6 000 členmi. S jej praktikami verejnosť podrobne zoznámil spisovateľ a novinár Roberto Saviano, ktorého kniha Gomora bola aj sfilmovaná. Za najnebezpečnejšie mafiánske zoskupenia je ale v súčasnosti považovaná kalábrijský 'Ndrangheta, ktorá vo veľkom prenikla aj na sever Talianska. Okrem toho v Apúlii pôsobí mafie Sacra Corona Unita a na Sicílii Cosa Nostra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy