Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jaroslav kladivom brutálne napadol kamaráta. Hrozil mu až 20-ročný trest
Zdielať na

Jaroslav kladivom brutálne napadol kamaráta. Hrozil mu až 20-ročný trest

ŽILINA / Sudca žilinského okresného súdu vyniesol definitívny ortieľ pre 59-ročného Jaroslava, ktorý má na svedomí pokus o vraždu. Rozsudok ho pritom vôbec neprekvapil a za všetkým bola žena.

​Jaroslav bol obžalovaný za to, že surovo napadol svojho kamaráta Pavla. A podľa obvinenia ho chcel dokonca aj zabiť. Ich vzájomný spor vyvrcholil v schátranej drevenici na okraji dediny Veľké Rovné. Pri vzájomnej hádke vzal opitý Jaroslav do ruky kladivo a začal biť Pavla. Vo svojom besnení neprestal ani vtedy, keď sa Pavol bezvládne ležiaci na zemi, vôbec nedokázal brániť.

Našťastie, aj napriek ťažkým zraneniam, sa lekárom podarilo Pavla zachrániť. "Obvinený bol uznaný za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," uviedla hovorkyňa KS Žilina Anna Dudová Záborská. Po tomto incidente obžalovanému mužovi hrozilo 20 rokov väzenia. No vďaka dohode s prokurátorom dostal polovičný trest. "Okresný súd Žilina schválil dohodu o vine a treste a bol mu uložený nepodmienečný trest vo výmere 10 rokov," dodala Dudová Záborská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy