Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tyran syna (4) zbil tak, že v nemocnici bojoval o život. Takýto trest mu naparil súd
Zdielať na

Tyran syna (4) zbil tak, že v nemocnici bojoval o život. Takýto trest mu naparil súd

BREZNO / Viac ako 10 rokov strávi za mrežami. Okresný súd v Brezne v pondelok odsúdil muža z Hronca, ktorý týral svojho vlastného syna. Malý Martinko mal iba 4-roky, keď skončil v život ohrozujúcom stave v banskobystrickej nemocnici. Jeho otec ho bil vôdzkou pre psa a odopieral mu jedlo. Po tej poslednej bitke mu spôsobil ťažké zranenia hlavy a mozgu. Na chlapcovi to zanechalo trvalé následky. Upozorňujeme, že reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

​​Spôsoboval mu fyzickú aj psychickú bolesť. Malý Martinko bude podľa znalcov následky správania vlastného otca pociťovať celý život. Muž, ktorý skončil na lavici obžalovaných ho bil vodítkom pre psa a nedovolil mu jesť. "Následky boli zanechané, v ďalšom živote bude istým spôsobom poznačený," vyjadril sa prokurátor Daniel Komora. Kruté správanie ukončila bitka, po ktorej vtedy 4-ročný chlapček bojoval o život v banskobystrickej nemocnici. Zranenia hlavy a mozgu si vyžiadali tri operácie a dlhodobú rehabilitáciu. Martinko býva u starej mamy Janky, ktorej je súdom zverený do starostlivosti. Čaká ho ešte jedna operácia.

Podľa súdu je obžalovaný vinný. Odsúdili ho na 10 a polročný trest. Muž týranie syna popieral, vinu hádže na svoju manželku. Podľa neho mala chlapčeka biť práve ona. Nad tým, čo sa stalo neprejavil žiadnu ľútosť, rovnako tak ani jeho príbuzní, ktorí si prišli vypočuť verdikt súdu. Rovnako ako Martinkov otec, je aj jeho mama Monika políciou stíhaná za týranie syna. Aktuálne má aj súdny zákaz k chlapcovi sa priblížiť. Ešte nie je známe, kedy sa jej prípad dostane na súd. Ďalšie tri spoločné deti manželov sú umiestnené v detskom domove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy