Polojasno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž manželku polial benzínom a škrtil. Hrozí mu 10 rokov vo väzení
Zdielať na

Muž manželku polial benzínom a škrtil. Hrozí mu 10 rokov vo väzení

Archívna reportáž

Muž mal týrať svoju manželku

PREŠOV / Prešovčan surovo zaútočil na bývalú manželku. Celú ju polial benzínom a so zapaľovačom v ruke sa jej vyhrážal, že ju zapáli. Keď začala kričať o pomoc, hodil ju na posteľ a škrtil. Drámu v rodinnom dome ukončili až policajti.

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, muž prišiel v nočných hodinách domov a čakal na svoju manželku, kým príde z práce. "Ženu polial benzínom, keď kričala, začal ju škrtiť s tým, že prestane, až keď ona prestane kričať. Tak sa aj stalo. Muž potom poslal ženu umyť sa a žiadal od nej, aby dala v práci výpoveď a aby bola len doma,“ uviedla Ligdayová.

Policajné hliadky po príchode na miesto muža zadržali. Po vykonaní procesných úkonov skončil v cele policajného zaistenia. Prešovský okresný vyšetrovateľ podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. "Zákon pri tomto konaním stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov,“ upozornila policajná hovorkyňa.

Stalo sa to len pár dní po ich rozvode. Muž prišiel do domu jeho exmanželky. Ona sa neskoro večer vrátila domov z práce. Len čo vošla dovnútra, agresívny exmanžel ju surovo napadol. "Bez varovania na mňa vylial bandasku s benzínom, keď som zakričala na mamu, aby zavolala políciu tak mi dal facku a potom sa mi vyhrážal. Hodil ma na posteľ, kde ma začal aj škrtiť s otázkami čo som ochotná urobiť preto, aby som žila," opísala incident napadnutá žena. Pod hrozbou, že ženu podpáli, od nej žiadal viacero vecí. Pod nátlakom mala napr. dať výpoveď v práci, vymazať sa zo sociálnych sietí a s nikým sa nestretávať.

Všetko mal vopred naplánované. Ich deti dokonca predtým, než sa žena vrátila domov, poslal taxíkom k starej mame. V dome bola našťastie mama napadnutej ženy, ktorej sa podarilo privolať pomoc. Vďaka rýchlemu zásahu polície sa našťastie podarilo nebezpečného muža včas zneškodniť. Agresívneho muža zadržali policajti. Bol spracovaný návrh na jeho vzatie do väzby. Už v najbližších dňoch o ňom bude rozhodovať prešovský okresný súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy