Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž sa ženám vyhrážal smrťou. Skúsenosť s ním mala aj naša reportérka. Tvrdil, že ho uhryzol upír
Zdielať na

Muž sa ženám vyhrážal smrťou. Skúsenosť s ním mala aj naša reportérka. Tvrdil, že ho uhryzol upír

LUČENEC / Matky z Lučenca mali strach kvôli nepríčetne vyzerajúcemu mužovi, ktorý sa mnohým vyhrážal smrťou. Štyri z nich sa nakoniec rozhodli podať trestné oznámenie. 32-ročného Romana už zadržali a skončil vo väzbe. Skúsenosť s ním mala aj naša reportérka. Prihovoril sa jej ráno v parku. Tvrdil jej, že ho v noci uhryzol upír.

​Na lučeneckom sídlisku sa niekoľko týždňov pohyboval mladý muž, ktorý naháňal strach ženám, či matkám s deťmi. Na mnohé z nich pôsobil, akoby bol psychicky narušený alebo pod vplyvom drog. "Ja si myslím, že bol psychicky chorý, asi bol. Niekedy si aj tak sám rozprával," povedala jedna z mamičiek. "Ťahal z neho toluén alebo riedidlo, takže čistá hlava to nebola," vyjadrila sa ďalšia mamička.

Aj od skorého rána sa túlal medzi panelákmi, keď zbadal, že žena je sama, prípadne iba s deťmi, začal ich prenasledovať. Častokrát chodil bosý, vyzlečený do pol pása, niekedy mal zase oblečenú zimnú vetrovku, aj napriek vysokým horúčavám. "Každé ráno, keď sme išli do škôlky, tak sme ho stretávali. Báli sme sa ho," povedala mamička. Skúsenosti s ním mali rôzne. Niekedy rozprával nezmysly, mnohým ale nadával, či dokonca sa im bezdôvodne vyhrážal smrťou. "On začal po nás vykrikovať, že ma zabije, že si nás chytí, či viem, ako chutí smrť," prezradila mamička. "Ty si mi zničila život, dávaj si veľký pozor, aby sa ti niečo nestalo, dávaj si veľký pozor," doplnila mamička.


Mamičky svoje skúsenosti s ním pridávali na sociálne siete, volali na neho policajné hliadky, nakoniec sa ale rozhodli podať aj trestné oznámenie. Vypovedali štyri poškodené. Ani jednu z nich fyzicky nenapadol. Policajti ho zadržali tento týždeň. "Bol obvinený z pokračovacieho prečinu výtržníctva a rovnako tak z pokračovacieho prečinu nebezpečného vyhrážania," uviedla prokurátorka OP Lučenec Michaela Taglíberová. Ide o 32-ročného Milana z Lovinobane. Posledné týždne však pravdepodobne žil na ulici. Prokurátorka žiadala väzobné stíhanie. "Sudca vyhovel môjmu návrhu a vzal obvineného Milana F. do predbežnej väzby, a to z toho dôvodu, že hrozí pokračovanie trestnej činnosti," dodala Taglíberová. Voči rozhodnutiu súdu podal sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy