Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodič nezvládol riadenie a narazil do stromu. Policajti mu v dychu namerali vyše jeden a pol promile
Zdielať na

Vodič nezvládol riadenie a narazil do stromu. Policajti mu v dychu namerali vyše jeden a pol promile

ÚHORNIANSKE SEDLO / Nočná nehoda sa stala na Úhornianskom sedle v rožňavskom okrese. Traja muži smerovali do Rožňavy, keď vodič zrejme nezvládol riadenie, dostal šmyk a narazil do stromu. Policajti mu v dychu namerali vyše jeden a pol promile.

Úhornianske sedlo je známe úzkou cestou a ostrými zákrutami. Práve v jednej z nich vodič zrejme dostal šmyk, zišiel z cesty a narazil do stromu. "Jednalo sa o DN osobného motorového vozidla, ktoré bolo v priekope opreté o strom," informuje veliteľ zásahu HaZZ RV Dušan Šmelko. 

​Pomoc si traja kamaráti privolali sami

Jedného z nich stretli hasiči už cestou ku dopravnej nehode ako im išiel oproti. "Zranenú osobu sme zobrali ku nám do vozidla a pokračovali sme ku miestu udalosti," hovorí Šmelko. 

Všetkým trom zraneným poskytli hasiči do príchodu záchranárov predlekársku prvú pomoc

"Na mieste udalosti zasahovali dve ambulancie ZZS, ktoré po prvotnom ošetrení všetkých troch účastníkov dopravnej nehody previezli na ďalšie ošetrenie do ústavného zdravotníckeho zariadenia," informuje vedúci odboru ZZS SR Július Pavčo. "Všetci zranení boli prevezení do nemocnice, vykonávame na aute protipožiarne opatrenia," hovorí hasič. 

37-ročnému vodičovi namerali v dychu viac ako 1,5 promile

"Poverený príslušník PZ začal v súvislosti s uvedenou udalosťou trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," informuje z oddelenia Komunikácie a prevencie KR PZ KE Jaroslav Ličák.

Doprava na Úhornianskom kopci obmedzená nebola, keďže auto prekážku v ceste netvorilo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy