Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Policajti upozorňujú: Medveďa, ktorý ohrozoval ženu, stále neodchytili
Zdielať na

Policajti upozorňujú: Medveďa, ktorý ohrozoval ženu, stále neodchytili

KEŽMAROK / V blízkosti Kežmarku sa pohybuje medveď. Vo štvrtok, 18. júna, vystrašil korčuliarku na cyklochodníku. Policajti a hasiči pátrali po šelme niekoľko hodín. Mali podozrenie, že zviera vošlo do obytnej zóny. Ľudí žiadajú o opatrnosť.

V Kežmarku na cyklistickom chodníku medveď ohrozoval ženu. "Priateľ tejto ženy zavolal na políciu, že sa na cyklochodníku vyskytuje medveď, ten jej skrížil cestu a postavil sa na zadné nohy," povedal náčelník Mestskej polície v Kežmarku Štefan Šipula. Žena sa na korčuliach rýchlo otočila a ušla, chodník je blízko mesta a medveď sa nikdy tak blízko nezdržiaval. "Bol to obrovský šok. Okamžite sme urobili všetky opatrenia, aby sme ho odstrašili." uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Do terénu vyrazili hasiči aj mestskí policajti. "Prešli sme cyklochodník Kežmarok-Vrbov, ďalej sme prehľadali okolie vodojemu a blízkych rybníkov," povedal veliteľ zásahu Jaroslav Rybovič. Policajti monitorovali ďalšie miesta, kde by sa mohol medveď zdržiavať. Jedna z možností bola, že sa vybral do obľúbeného lesoparku, blízko obytnej zóny. "Neďaleko je sídlisko, kde býva 6,5-tisíc ľudí a neviem si predstaviť, ako by medveď zareagoval," povedal Ferenčák. 

Hasiči aj policajti upozorňovali ľudí, aby boli pozorní. "Medvede sú tak premnožené, že tie staršie vytláčajú mladšie, ktoré sa približujú k mestám," povedal hospodár Vladimír Iláš. "Toto je veľmi akútny stav. Poľovníci a zásahový tím by mal medveďa okamžite vypátrať a dať ho preč," uviedol Ferenčák. Šéf Zásahového tímu pre medveďa hnedého uviedol, že je v kontakte s políciou a sú pripravení zasiahnuť. 

Medveďa sa dnes odchytiť nepodarilo, preto polícia varuje ľudí, aby si dávali pozor. Naposledy ho videli  v lokalite Suchá hora. V prípade, že medveďa uvidia, majú kontaktovať mestskú políciu na čísle 159.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy