Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zaparkované auto bez vodiča sa dalo do pohybu a zrazilo malé dievčatko
Zdielať na

Zaparkované auto bez vodiča sa dalo do pohybu a zrazilo malé dievčatko

PREŠOV / K nehode došlo v tichej prešovskej lokalite na ulici pred rodinnými domami. Prázdne osobné auto sa pohlo smerom dozadu a vyšlo na úzku cestu. Tam sa práve v tej chvíli nachádzalo malé dieťa.

"Vozidlo stojace na miernom prevýšení sa samovoľne dalo do pohybu smerom na cestu, kde zrazilo 5-ročné dievčatko," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Prešov Jana Ligdayová. Auto stálo odparkované na pozemku pred rodinným domom. Následne sa dalo sa do pohybu a zastavilo až na druhej strane cesty.

"Pacientka bola zatlačená osobným motorovým vozidlom a utrpela pomliaždeninu kolena. Po ošetrení sme ju previezli do prešovskej nemocnice," povedal hovorca záchrannej služby Košice Viktor Wurm. "Slečna utrpela viacero zranení, ktoré si vyžiadajú dobu liečenia viac ako 6 týždňov," upresnila Ligdayová.

Dieťa sa po zrážke s autom zotavuje zo zranení. Vozidlo bez vodiča, ktoré ho zrazilo, nepatrí majiteľom domu, pred ktorým bolo odstavené. Podľa zdroja TV JOJ na neoplotenom dvore zaparkovala ich návšteva.

"Vodič zaparkoval vozidlo na dvore rodinného domu, pričom ho dostatočne nezabezpečil proti pohybu. Taktiež neurobil ani opatrenia, aby nedošlo k ohrozeniu bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy