Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Dievčatá, ktoré zrazil vlak v Devínskej Novej Vsi, neboli na osudnej koľaji prvýkrát
Zdielať na

Dievčatá, ktoré zrazil vlak v Devínskej Novej Vsi, neboli na osudnej koľaji prvýkrát

BRATISLAVA / Nepozornosť na železničnej trati sa v utorok skončila tragédiou. Dve 13-ročné kamarátky sa mali v Bratislave fotiť na koľajniciach. Pred rútiacim sa vlakom nestihli utiecť. Jedna z nich na mieste zomrela, druhá bojuje v nemocnici o život. Všetko sa stalo pred očami ich kamarátok, ktoré po nehode potrebovali tiež pomoc.

Dievčatá sa v utorok popoludní zabávali na koľajniciach, po ktorých prechádza vlak vo veľkej rýchlosti.


Podľa informácii TV JOJ si mali dievčatá na mieste robiť fotografie, ktoré neskôr chceli zverejniť na sociálnej sieti. Kamarátky mali smolu a zostali medzi dvomi traťami, po ktorých prechádzali vlaky. Tlaková vlna ich odhodila do vozňov. Rušňovodič už nedokázal dostatočne rýchlo zastaviť niekoľkotonový kolos.


"Jedna z maloletých osôb utrpela na mieste devastačné zranenia nezlučiteľné so životom. Druhá osoba bola s ťažkými zraneniami prevezená do jednej z bratislavských. Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.


Nebolo to prvýkrát, čo sa presne na tomto mieste fotili. Fotografie z miesta uverejňovali na sociálnych sieťach. Podľa toho, ako vyzerá okolie, je zrejmé, že sa tu mládež zdržuje často. Aj včera boli v čase nehody na mieste okrem zrazených dievčat ďalšie dve. Sestra zrazenej a ich kamarátka. Tragédiu videli na vlastné oči. Preto záchranári privolali na pomoc aj Modrých anjelov.

"V tomto prípade nás zavolalo operačné stredisko, s ktorým spolupracujeme a na mieste sme neboli jediní, boli tam aj psychológovia z hasičského zboru, aj z policajného zboru a sme veľmi radi, že s nimi dokážeme spolupracovať," uviedol riaditeľ tímovej krízovej intervencie Modrý Anjel, Milan Regec.

Ich úlohou je poskytnúť blízkym obetí psychosociálnu pomoc. Pomáhajú im na mieste, ale aj nasledujúce dni spracovať traumu a čo najskôr ich vrátiť do bežného života.



"Ide len o to, že napríklad aj keď sa stane takáto traumatická udalosť, že ako nás to zasiahne a ako dokážeme potom fungovať. Pretože nedá sa na to zabudnúť, ale je niečo iné, keď nám to neumožňuje žiť plnohodnotný život aj ďalej," dodal Regec.


Polícia ešte presný priebeh včerajšej tragickej nehody vyšetruje. Železničná polícia už začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy