Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Košiciach horela budova Strojár. Zachraňovať museli 6-mesačné dvojičky
Zdielať na

V Košiciach horela budova Strojár. Zachraňovať museli 6-mesačné dvojičky

KOŠICE / Rozsiahly požiar v podnikateľskom centre a turistickej ubytovni v Košiciach. Plamene vystrašili desiatky ľudí, ktorí boli v tom čase v budove. Okrem iných museli hasiči pomáhať aj mamičke so 6-mesačnými bábätkami.



Plamene zachvátili budovu bývalej ubytovne okolo druhej hodiny popoludní.  Dym sa valil z bočnej strany budovy a bolo ho vidieť z diaľky. Požiar pravdepodobne vypukol na chodbe na štvrtom poschodí.

"Tento dym sa šíril prostredníctvom schodiska na vyššie podlažia," uviedol Okresný riaditeľ hasičov v Košiciach Tomáš Berzetei.

O život išlo aj matke s malými len 6-mesačnými dvojčatami. Hasiči ich s plošinou, ako aj dalších ľudí, dostali bezpečne na zem.

"Sa ťahalo dosť veľa dymu do bytu. Som s nimi musela ísť na okno aby sa nenadýchali deti," vyrozprávala žena, ktorú zachraňovali.

"Vybehnúť sa už nedalo lebo keď som otvoril dvere tak som nevidel na centimeter pred seba a proste som zavrel, dal som mokrý uterák dole pod dvere lebo išiel mi aj dym do miestnosti,"  povedal miestny obyvateľ.



Evakuovali 34 osôb a z toho sa väčšina dostala do bezpečia sama po schodoch. Našťastie sa nikomu nic vážne nestalo. "O zraneniach nevieme priamo ohrozených požiarom alebo zadymením, ale samozrejme matka tých detí, ktorá bola evakuovaná prostredníctvom výškovej techniky utrpela šok," ozrejmil Berzetei. 

Na mieste zasahovali  a usmerňovali ľudí mestskí aj štátni  policajti so psovodom. "Po uhasení požiaru sa vykonáva obhliadka miesta udalosti za účasti expertov kriminalistického a expertízneho ústavu PZ i psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia. Bližšie okolnosti za akých k požiaru došlo polícia zisťuje," uzavrela policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy