Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mŕtva dôchodkyňa v byte, hasiči našli telo po požiari od sviečky
Zdielať na

Mŕtva dôchodkyňa v byte, hasiči našli telo po požiari od sviečky

BRATISLAVA / Hasiči, ako aj policajti zasahovali v Bratislavskej Petržalke. V neskorých nočných hodinách sa z jedného z bytov, v ktorom žila dôchodkyňa sama, šíril dym.

Stúpajúci dym a štipľavý zápach spozorovali obyvatelia paneláka na Vígľašskej ulici krátko po jedenástej hodine večer. Ten vychádzal z bytu na druhom poschodí. Dymenie prechádzalo cez stupačky do celého paneláku,  susedia tak ihneď privolali hasičov a policajtov. "Evakuácia obyvateľov domu v tomto prípade potrebná nebola," priblížil policajný hovorca Michal Szeiff. 

Hasiči sa do bytu na druhé poschodie dostali pomocou rebríka. No osobe vo vnútri už, žiaľ, nedokázali pomôcť. Keďže sa oheň, ktorý vznikol pravdepodobne od zapálenej sviečky, nestihol rozšíriť aj do iných priestorov, hasiči ho dostali rýchlo pod kontrolu a zadymené priestory odvetrali. V byte žila asi 87-ročná dôchodkyňa sama.

Podľa informácií TV JOJ staršiu paniu nemali usmrtiť plamene či splodiny z horenia, mŕtva mala byť už pred samotným požiarom. Dlhé roky tuho fajčila a v jej blízkosti sa mali nájsť aj prázdne fľaše od alkoholu. Na mieste sa povrávalo, že zomrela pravdepodobne na infarkt.

Presné príčiny smrti však ukáže až nariadená pitva. "Bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," dodal policajný hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy