Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Nákladiaku sa odtrhla cisterna. Tisíce litrov močoviny museli prečerpať a nebola to jediná nepríjemnosť
Zdielať na

FOTO: Nákladiaku sa odtrhla cisterna. Tisíce litrov močoviny museli prečerpať a nebola to jediná nepríjemnosť

CHMEĽOV / Rumunskému kamiónu, ktorý viezol dve desiatky tisíc litrov prídavnej zmesi sa cestou hore prudkým kopcom odpojil náves s cisternou. Bolo obrovským šťastím, že náves ostal zablokovaný. Dve nápravy boli totiž po odpojení vo vzduchu. Stalo sa to v piatok popoludní, následky tejto udalosti odstraňovali do neskorých nočných hodín.

Náves, ktorý sa v piatok počas jazdy na takzvanom Chmeľovskom kopci odpojil, našťastie zostal po chvíli stáť. Udržal sa aj na jednej zablokovanej náprave. Tým, že sa prevážil dve ostali vo vzduchu. 

"Pri tejto udalosti našťastie nedošlo k žiadnemu zraneniu," informoval o prípade policajný hovorca Daniel Džobanik. Po zotmení musela na miesto udalosti prísť náhradná cisterna, do ktorej prídavnú zmes museli prečerpať.

38-ročnému vodičovi z Rumunska do reči nebolo. Pôvodne mal s ťahačom vycestovať naspäť do Rumunska. No plány zmarila policajná kontrola zameraná na technický stav ťahača i návesu. "Polícia zadržala tabuľky s evidenčným číslom z ťahača aj návesu," priblížil policajný hovorca

Súvisiace články

Najčítanejšie správy