Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Väzeň na úteku sa postaral o policajné manévre na Spiši. Hliadky kontrolovali ulice, stanice či nástupištia
Zdielať na

Väzeň na úteku sa postaral o policajné manévre na Spiši. Hliadky kontrolovali ulice, stanice či nástupištia

SPIŠ / Väzeň na úteku spustil veľkú policajnú akciu. Hliadky kontrolovali stanice, nástupištia aj okolie prevádzky v Spišskom Hrušove, kde 25-ročný Lukáš v rámci výkonu trestu pracoval. Vďaka spišskonoveskej kriminálke už opäť sedí za múrmi sabinovskej väznice.

Odsúdený v rámci svojho trestu pracoval na píle v Spišskom Hrušove. Odtiaľ ušiel. Prvotná stopa bola blízky les. Lukáš z Jarovníc bol odsúdený za krádež, odpykať si mal rok vo väzení. Využil chvíľku a už ho na pracovisku nebolo. "Sa nedovolene vzdialil z vonkajšieho pracoviska s dohľadom. Čo je pracovisko bez priameho stráženia spočívajúce v nepravidelnej kontrole. 25-ročný muž je odsúdený, súdom zaradený v minimálnom stupni stráženia," informuje riaditeľka odboru komunikácie ZVJS Katarína Nováková.

Policajti prehľadávali všetky okolité trasy

Lukáš z Píly ukradol nohavice, no väzenská bunda mu ostala. Motívom úteku bolo pravdepodobné predĺženie jeho trestu, za iný skutok, ktorý je na súde. Lukáš za približne hodinu prebehol cez les polia a lúky niekoľko kilometrov. Dostal sa na železničnú stanicu v Spišských Vlachoch.

Hodinovú slobodu mu stopli operatívci z kriminálky

"Vykonanými opatreniami polícia v krátkom čase hľadanú osobu vypátrala. Väzňa na úteku zadržali príslušníci odboru kriminálnej polície a následne eskortovali na útvar Policajného zboru na realizáciu potrebných úkonov," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Po tom, čo si Lukáša na obvodnom oddelení zbor väzenskej a justičnej stráže vyzdvihol, transportovali ho naspäť do väznice v Sabinove. "O vzniknutej situácii bol okamžite vyrozumený dozorový prokurátor," informuje Nováková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy