Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vybrali sa čistiť odpadový kanál a vidlami hneď narazili na ľudskú lebku. Robotníci v Humennom okamžite privolali policajtov
Zdielať na

Vybrali sa čistiť odpadový kanál a vidlami hneď narazili na ľudskú lebku. Robotníci v Humennom okamžite privolali policajtov

HUMENNÉ / Vybrali sa čistiť odpadový kanál a vidlami hneď narazili na ľudskú lebku. Robotníci okamžite privolali policajtov. Tí v areáli postupne vyzbierali celý kostrový nález. Nasledovať bude rozsiahle vyšetrovanie, pri ktorom musia zistiť nielen totožnosť, ale aj príčinu smrti nebohej osoby.


Pre mužov s náradím to mala byť bežná aktivita. Skončilo to však zásahom polície. Na kostrové pozostatky narazili zamestnanci supermarketu pri tom, ako čistili dažďový zvod.

Kanál sa nachádza hneď za budovou obchodu. Zástupca spoločnosti nám povedal, že čistiace práce robia podľa potreby, no minimálne raz ročne. Hneď v prvých sekundách vidlami narazili na ľudskú lebku.

"Privolaný obhliadajúci lekár konštatoval, že na kostrových pozostatkoch sa nenachádzajú známky násilia či cudzieho zavinenia," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.



Podľa slov zástupcu spoločnosti kanál od mestskej časti Gaštanka pretína Mierovú ulicu a cez rôzne objekty vedie až k tejto predajni. Nie je jasné, od kedy sa pozostatky v zvode nachádzali, no policajti potvrdili, že postupne vyzbierali úplný kostrový nález. Expertka na trestné právo vysvetľuje, že hlavné slovo budú mať znalci z odboru súdneho lekárstva.

"V zmysle pohlavia osoby, vzhľadom k veku osoby. Skúmajú napríklad na základe panvových kostí pohlavie, tak isto na základe chrupu a všetko toto keď je zistené a vyskúmané, potom sa postupuje v zmysle trestného konania," skonštatovala expertka na trestné právo, Lucia Kurilovská.

Policajti už v tomto prípade začali aj trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu usmrtenia. "Doposiaľ ide o nestotožnenú osobu. Presnú príčinu smrti určí až znalecké skúmanie," uviedla hovorkyňa Ligdayová.

Zároveň sa budú snažiť aj zistiť totožnosť neznámej osoby, a to aj porovnávaním v zoznamoch nezvestných.

"Zisťuje sa medzi nezvestnými osobami, či môže ísť o túto osobu. Zisťujú sa skutočnosti ohľadom nezvestných osôb a potom všetko aj v súvislosti s tým, ako došlo k usmrteniu osoby," uzavrela Kurilovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy