Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasiči privolaní k požiaru rodinného domu našli dôchodcu bez známok života
Zdielať na

Hasiči privolaní k požiaru rodinného domu našli dôchodcu bez známok života

ŠTUROVO / Pri požiari rodinného domu v Štúrove hasiči našli nehybné telo majiteľa. Zlý zdravotný stav dôchodcu ho už dávnejšie pripútal k posteli. Muža však našli zakliesneného v úzkej studni na konci záhrady.

Dym, stúpajúci z domu, v ktorom býval 80-ročný dôchodca si dnes pred poludním všimla poštová doručovateľka.

"Trošku kolega, že okienko chcel posunúť, ale už sa valil dym odtiaľ, aj poštárka kričala Rudi báči, ale nikto sa neozýval, len sa dym valil von – tak sme volali požiarnikov," hovorí svedkyňa udalosti.

Dôchodcu zlý zdravotný stav pripútal k posteli, nikam nechodil, preto mali strach, aby sa neudusil.

"Zadná časť rodinného domu bola zachvátená požiarom, dve izby kuchynka a jedna obývacia miestnosť. Mala sa tam vnútri nachádzať jedna osoba," povedal Róbert Czibor z HaZZ Štúrovo.

Nehybné telo Rudibáčiho našli až na konci záhrady. Štúrovskí hasiči tak po uhasení požiaru v rodinnom dome museli nebohého muža vytiahnuť z 15 metrov hlbokej studne: "Nakoľko je studňa je príliš úzka, maximálne jedna osoba sa tam vedela pohybovať, aj to stiesnene, takže ťažší zásah to bol."

Dôchodca mal v dome zvláštneho podnájomníka. Ten sa dnes ani len neukázal v jeho blízkosti.

"Ja tak viem, že nejaký mladší muž, ktorý mal tiež nejaké psychické problémy, ale ja ho nepoznám," povedala zamestnankyňa oproti stojaceho servisu.

Ďalší zo susedov počuli z domu nebohého muža včera večer zvláštny hluk.

"Polícia okolnosti prípadu vyšetruje, nateraz však nemôžeme verejnosti poskytnúť žiadne informácie," hovorí Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra.

Podľa obhliadajúcej lekárky nešlo o prirodzenú smrť, ani nehodu.

"Bol tam zakliesnený v tej studni dole hlavou, je to násilné úmrtie, mnohopočetné zlomeniny rúk, nôh, neni to prirodzená smrť, to už ako, kde kým, to už páni určia," povedala lekárka MUDr. Darina Žingorová.

Žiaľ niekedy ani okamžité zalarmovanie hasičov neznamená včasný zákrok a záchranu života pri požiari:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy