Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kuriózny prípad na diaľnici: Vodič potreboval ísť vykonať biologickú potrebu, nakoniec volal policajtov
Zdielať na

Kuriózny prípad na diaľnici: Vodič potreboval ísť vykonať biologickú potrebu, nakoniec volal policajtov

BRATISLAVA / Kuriózny výjazd majú za sebou bratislavskí diaľniční policajti. Vodiča na novovybudovanom úseku diaľnice D4 dostala do núdzovej situácie biologická potreba. Skončilo sa to telefonátom na linku 158. Polícia upozorňuje, že v podobných prípadoch je potrebné navštíviť čerpaciu stanicu, prípadne odpočívadlo s toaletami.

Vodič si cestou po diaľnici potreboval nutne odskočiť. Vybral sa za núdzové dvere, no zostal za nimi zablokovaný.

Po tom ako sa dostal z jednej nepríjemnej situácie, prišla ďalšia. Keď sa chcel vrátiť k autu, zistil, že dvere sa z opačnej strany nedajú otvoriť a navyše ani len nedovidel na koniec protihlukovej steny. Tá je navyše aj poriadne vysoká. Našťastie mal pri sebe mobil. "Na linku 158 sa dovolal občan, ktorý potreboval otvoriť núdzové dvere na protihlukovej stene diaľnice D4, kde sa takpovediac ,,zabuchol"," informoval hovorca Michal Szeiff. Stalo sa úseku diaľnice D4 medzi Bratislavou a Ivankou pri Dunaji.

Vodič zastavil na krajnici, zapol aj výstražné svetlá a vbehol za protihlukovú stenu vykonať potrebu. Naspäť sa už ale dostať nevedel. "Operačný dôstojník ihneď vyrozumel hliadku diaľničných policajtov. Tí sa okamžite presunuli na miesto, kde už v upršanom počasí čakal za núdzovými dverami ,,aktér udalosti"," opísal situáciu hovorca Szeiff. Policajti mužovi otvorili núdzové dvere. Sám sa tak presvedčil, že nie je núdzová situácia ako núdzová situácia. "Núdzové východy sú opatrené tzv. panic madlom a slúžia na únik účastníkov cestnej premávky z priestoru cesty v prípade núdzovej situácie (havária, požiar a pod.)," vysvetlil Rudolf Ivan, hovorca ministerstva dopravy.  V takomto prípade musí vodič auto riadne označiť výstražným trojuholníkom vo vzdialenosti 100 metrov do auta.

Diaľnicu D4 nespravuje Národná diaľničná spoločnosť, ale firma Zero By Pass. Tá v prípade nehody odporúča volať priamo dispečing odťahovej služby. Núdzové dvere sa z opačnej strany neotvárajú z dôvodu, aby sa na diaľnicu nedostali chodci. V prípade ich použitia treba preto myslieť na to, že bez pomoci sa naspäť nedostanete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy