Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Záchranná akcia vo Veľkej Fatre skončila tragicky, staršieho turistu sa už nepodarilo zachrániť
Zdielať na

Záchranná akcia vo Veľkej Fatre skončila tragicky, staršieho turistu sa už nepodarilo zachrániť

VEĽKÁ FATRA / Horskí záchranári, žiaľ, zažívajú aj krutosť osudu. Inak to žiaľ nebolo ani v utorok, keď sa ponáhľali na pomoc staršiemu turistovi do jednej z dolín Veľkej Fatry. Prišlo mu nevoľno a skolaboval. Na mieste ho oživovali aj dve lekárky, ktoré boli na túre.

70-ročný Jozef si prišiel do Gaderskej doliny oddýchnuť, domov sa už ale, žiaľ, nevrátil. Dôchodca rád bicykloval, na menšiu túru do Gaderskej doliny prišiel ale sám. "Tá túra, kde on bol, nie je veľmi náročná, bolo to v oblasti Mlynčeky, asi tak 4km od ústia doliny," uviedol Branislav Černák z HZS Veľká Fatra. 

Dôchodca si len na chvíľu sadol, aby si oddýchol, keď mu prišlo nevoľno. Náhle však skolaboval, turisti, s ktorými sa rozprávali, privolali pomoc. "Boli tam aj dve doktorky, náhodou išli okolo na korčuliach, začali hneď KPR, lebo zistili, že pán nemá pulz," priblížil Branislav Černák. 

V oživovaní následne pokračovali záchranári a na ceste už bol aj vrtuľník. "Leteckí záchranári boli odvolaní krátko po vzlete," informovala o zásahu hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. 

"Nakoľko je to v doline, kde nie je signál, sme transportovali nebohého do ústia doliny, kde si ho prebrali policajti," dodal Černák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy