Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obrovský požiar v Spišských Tomášovciach: Hasiči neukončili zásah ani po dvoch dňoch
Zdielať na

Obrovský požiar v Spišských Tomášovciach: Hasiči neukončili zásah ani po dvoch dňoch

SPIŠSKÉ TOMÁŠOVCE / Najničivejší požiar za ostatné roky zažili cez víkend v obci Spišské Tomášovce. Horelo v areáli miestneho družstva. Plamene pohltili horľavý materiál, prevažne papier v hale, kde mal súkromník výrobu paliet. Hasičský zásah trvá už dva dni. Na miesto prišli aj experti.

​Ešte aj v pondelok bolo vidieť z vyhorenej prevádzky miestami stúpať slabý dym. Hasiči tu zasahujú od sobotného večera. Pridali sa k ním aj špecialisti a vyšetrovatelia. Prvý výjazd smeroval do Spišských Tomášoviec v sobotu po 18-tej hodine. Do večerných hodín ich tam spolu s dobrovoľnými hasičmi bolo 32 príslušníkov. Takéto silné plamene šľahali z firmy na výrobu paliet tesne pred polnocou. "Na mieste stále máme jednu zásahovú jednotku z hasičskej stanice Spišská Nová Ves. My sme tie činnosti, čo sa týka priamo hasenia, ukončili včera vo večerných hodinách. Na mieste sme si ponechali ešte hadicové vedenie," vyjadril sa riaditeľ OR HaZZ SNV Martin Vozár.

Zhorené tony materiálov museli rozhrabávať pomocou bagra a ohniská pomaly hasiť. V nedeľu popoludní dorazili k zhorenisku aj hasičskí a policajní vyšetrovatelia s technikmi. "Na mieste bola vykonaná rozsiahla, niekoľkodňová obhliadka miesta činu, za účasti expertov z kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru v Košiciach a psovoda so služobným psom špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie akcelerátorov horenia," uviedla hovorkyňa KR PZ KE Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy