Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nešťastná udalosť na Kysuciach: Posed sa zrútil s poľovníkmi
Zdielať na

Nešťastná udalosť na Kysuciach: Posed sa zrútil s poľovníkmi

KYSUCE / Kysuckí horskí záchranári opäť vyrážali do terénu, aby pomohli človeku, ktorý sa ocitol v núdzi. Tento raz do hôr za obec Čierne. Na ich zásahu nechýbali ani ďalšie záchranné zložky.

Nešťastná udalosť sa stala v lese nad dedinou Čierne. 48-ročný muž sa ťažko zranil, keď vyliezol na poľovnícky posed. Spolu s ním tam vtedy bol aj jeho kamarát, ktorý privolal pomoc, keď sa s nimi zrútila drevená konštrukcia. "Pričom jemu sa nič nestalo, ale jeho kamarát sa sťažuje na bolestivé zranenie chrbtice," skonštatoval hasič z HZS Kysuce Juraj Vojtuš.

"Okamžite sme vyrazili na miesto, na mieste už boli príslušníci HaZZ," dodal ďalší hasič z Kysúc Matej Pištek. Čadčianski hasiči vyviezli posádku zdravotných záchranárov na kopec, kde spadol posed, ktorého drevo už bolo prehnité na viacerých miestach. "Záchranári z posádky RZP mu dali liečbu, čím bolesť dosť značne ustúpila, až následne sme mohli s pánom manipulovať, veľmi šetrne," vysvetlil hasič Vojtuš.

"Pacienta sme pomohli nabaliť na chrbticovú dosku na nosidlá," uviedol hasič Pištek. Opatrne ho naložili do služobného auta a zviezli na cestu, kde mali záchranári odstavenú sanitku.

"Bol to terén pre terénne automobily, pôda bola dosť podmočená. Ešte sa tam miestami topí sneh," povedal hasič z HZS Kysuce Juraj Vojtuš.

Kysuckého poľovníka však krátko na to previezli zdravotníci do nemocnice v Žiline. "Pacienta prevzal náš tím oddelenia úrazovej chirurgie, ktorí ho operovali vyše troch hodín. Išlo o vážnu operáciu chrbtice. Momentálne je pacient stabilizovaný a hospitalizovaný na JIS," informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy