Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
NAKA zasahovala v popradskej nemocnici: Zadržala primárku, na výsluchu skončili aj pacienti
Zdielať na

NAKA zasahovala v popradskej nemocnici: Zadržala primárku, na výsluchu skončili aj pacienti

POPRAD / Národná kriminálna agentúra zasahovala v utorok v popradskej nemocnici, zadržala tamojšiu primárku fyziatricko-rehabilitačného oddelenia a ďalších päť ľudí. Dôvodom bolo prijímanie úplatkov. V prípade už padli aj obvinenia.

V utorok ráno bolo v popradskej nemocnici poriadne rušno. Príslušníci NAKA odviedli primárku fyziatricko-rehabilitačného oddelenia. Vedenie nemocnice sa k zadržaniu lekárky vyjadrilo len písomne. "Nemocnica Poprad bola prostredníctvom NAKA informovaná o medializovanej téme. Všetky ďalšie informácie môže poskytnúť výlučne Národná kriminálna agentúra," uvádza v stanovisku nemocnica.

Na výsluch odviedli aj ďalších päť osôb. Podľa informácií televízie JOJ z policajného prostredia išlo o pacientov, ktorí mali spomínanej primárke doniesť úplatok. „Vyšetrovateľ NAKA obvinil jednu osobu (MUDr. J. B.) z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a ďalších päť osôb z prečinu podplácania,“ potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Jedna obvinená osoba je podľa jeho slov v súčasnosti zadržaná a vyšetrovateľ s ňou vykonáva procesné úkony. Bližšie informácie preto Slivka poskytnúť nemohol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy