Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hrozivý požiar na Záhorí: Dieťa (2) omylom zaplo varnú dosku, byt vyhorel do tla
Zdielať na

Hrozivý požiar na Záhorí: Dieťa (2) omylom zaplo varnú dosku, byt vyhorel do tla

ZÁVOD / Bytovku v Závode na Záhorí museli evakuovať. Požiar tam zachvátil jeden z bytov, ktorý vyhorel do tla. Požiar pravdepodobne vznikol potom, ako dvojročné dieťa omylom zaplo varnú dosku. Mladé rodiny skončili v rukách záchranárov.

​Požiar vypukol okolo 9-tej ráno v byte na druhom poschodí. Podľa miestnych obyvateľov stará mama varovala v byte svoje iba dvojročné vnúča. Spoločne išli do obchodu na nákup. Potom ako z neho prišli, tak tašku aj s nákupom mala položiť na varnú dosku. Dieťa malo neskôr nepozorovane otočiť gombíkmi na doske a náhodne ju zapnúť. Kým začalo horieť, stará mama išla vnúča odniesť neďaleko bytovky k jeho rodičom. Keď sa vrátila za pár minút naspäť, tak sa spopod dverí už valil čierny dym.

"Jednalo sa o požiar bytu na prvom podlaží, bola evakuovaná celá bytovka. Príčina požiaru sa nachádza v štádiu riešenia. Muselo byť evakuovaných 22 ľudí," vyjadril sa veliteľ zásahu Ľubomír Chodúr. "Zrazu zbadáme, že hasičské autá. Išiel sem sa podívať, že čo se tu deje, reku, že niečo sa muselo stať. No a kukám, reku, tri policajné autá, neco sa tu muselo stať," povedal jeden z tamojších obyvateľov.

Hasičom sa, našťastie, podaril požiar rýchlo uhasiť a nerozšíril sa na ďalšie byty. Dokonca nevytopilo ani susedné byty. Bytovku hasiči prezreli pomocou špeciálneho zariadenia, ktoré by odhalilo prípadné ukryté ohniská. V prípade potreby bol pripravený aj evakuačný autobus. "Zranený nebol nikto, iba evakuované deti boli odvezené na ďalšie pozorovanie do nemocnice. Ľudia už sa vrátili naspäť do svojich bytov. Majitelia a správca teraz zabezpečujú spustenie energií v bytovke," doplnil Chodúr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy