Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia preveruje prípad znásilnenia iba 8-ročného dievčatka. Podozrivým je 13-ročný bratranec
Zdielať na

Polícia preveruje prípad znásilnenia iba 8-ročného dievčatka. Podozrivým je 13-ročný bratranec

LUČENEC / Otrasný prípad preverujú policajti z Lučenca. Iba 13-ročný chlapec mal sexuálne zneužiť 8-ročnú sesternicu. Policajti podrobnosti prípadu nezverejnili. Čakajú na znalecké posudky.

Dievčatko bolo na návšteve u svojej staršej sestry. Chcela ísť pre drevo do drevárne. Bratranec sa ponúkol, že pôjde s ňou. Po niekoľkých minútach sa vraj školáčka vrátila už s plačom.

"Vrieskala, kričala - aňa, ja už toto nevládzem, ja sa zakvačím. Aj toto kričala malá. A ešte sa pýtala, či teraz bude mať dieťa. To si myslela, že bude mať bábätko," povedala staršia sestra. Sestre ukázala nohavičky, na ktorých mala mať stopy krvi a rozpovedala jej, čo sa stalo. Podrobnosti zverejňovať nebudeme. "Pýtala som sa, že prečo nekričala? Ale že nevedela. Že jej chytil ústa a ťahal ju za vlasy," opísala reakcie mladšej sestry. Žena to okamžite oznámila na polícii. Hovorkyňa potvrdila, že sa takýmto prípadom zaoberajú. "V tomto prípade sme začali trestné stíhanie pre trestný čin znásilnenia. Ide o veľmi citlivý prípad, preto podrobnejšie informácie k nemu poskytovať nebudeme," informovala hovorkyňa Petra Kováčiková z krajského riaditeľstva policajného prezídia. Obidve deti bývajú v tej istej obci, dokonca sú príbuzní. Rozprávali sme sa aj s chlapcovým otcom. Ten ale celú udalosť odmietol komentovať. Vraj ide o výmysel. "Keďže je maloletý a rodičia za neho nesú zodpovednosť, tak mu povedali aby nevypovedal. Ale sú tam dôkazy," povedala matka osemročného dievčatka. "Môžeme potvrdiť, že v tejto veci prebiehajú procesné úkony a dôležité budú určite vyjadrenia znalcov," doplnila hovorkyňa Kováčiková. "Boli sme v Rimavskej u gynekologičky, aj v Lučenci a na úrazovke," konštatovala matka dievčaťa. Matka si myslí, že jej malá dcérka by si nič podobné nedokázala vymyslieť. Má len 8 rokov a o sexuálnych veciach sa s ňou ešte nerozprávali. To, že prežila hrôzu podľa nich svedčí aj to, že sa hocikedy roztrasie a vykrikuje zo sna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy