Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalší migranti z Afganistanu skončili v rukách slovenských policajtov. Viezli sa v kamióne, ktorý smeroval do Bulharska
Zdielať na

Ďalší migranti z Afganistanu skončili v rukách slovenských policajtov. Viezli sa v kamióne, ktorý smeroval do Bulharska

LIPNÍKY / Ďalší migranti z Afganistanu skončili v rukách slovenských policajtov. Viezli sa v kamióne, ktorý smeroval do Bulharska. Ako sa tam dostali nevedel ani vodič. Príves kamióna bol pritom zapečatený.

Odstavený kamión s bulharským evidenčným číslom a ozbrojení policajti v kuklách dávali tušiť, že nejde o technickú poruchu. Kamión stál na semafore na úseku cesty, ktorý aktuálne rekonštruujú. Následne vodič zbadal policajnú hliadku a zatočil kamión na parkovisko uprostred dediny.


59-ročný vodič kamióna z Bulharska spozoroval v Lipníkoch neďaleko Prešova, že sa v prívese vezie okrem tovaru aj niečo, čo tam nenaložil.


Ako stál na semafore a čakal v kolóne na zelenú začul zo zadnej časti zvuky. Okrem búchania sa mu zdalo aj to, že sa akoby niekto v jeho prívese hádal. Polícia vyslala na miesto aj ozbrojené posily. Po zodvihnutí zadnej plachty z prívesu vyskákali mladí muži pôvodom z Afganistanu. Najmladší má 16 rokov.

"Podľa prvotných zistení ide o šiestich cudzincoch pochádzajúcich z Afganistanu. O prípade boli vyrozumení aj príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácií úradu cudzineckej polície, ktorí budú preverovať podozrenie, zo spáchania trestného činu prevádzačstva," povedala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Vodič smeroval po tomto zážitku na colný úrad, keďže došlo k poškodeniu plomby. Ako sa do prívesu dostali migranti bez jej poškodenia ostáva nateraz záhadou. 

Najčítanejšie správy