Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Bratislave zhorelo ďalšie auto, majiteľka prišla o živobytie. Polícia nevylučuje úmyselné podpálenie
Zdielať na

V Bratislave zhorelo ďalšie auto, majiteľka prišla o živobytie. Polícia nevylučuje úmyselné podpálenie

BRATISLAVA / V Bratislave pravdepodobne opäť vyčíňal podpaľač. V mestskej časti Vrakuňa v noci na dnes zhorelo auto. Slobodná matka dvoch detí prišla pre požiar o svoje živobytie.

Bolo približne pol druhej ráno, keď sa pod oknami paneláku na Bodvianskej ulici rozhorelo osobné auto. Jeho majiteľku na to upozornila dcéra, ktorá má izbu smerom do ulice.

"Už som len videla veľké plamene, v sekunde zbĺklo celé auto," opísala nočné minúty majiteľka auta, Nina. Ona ani privolaní hasiči už nedokázali zabrániť skaze, ktorú plamene spôsobili. Susedia stihli včas ešte preparkovať autá a tak sa požiar ďalej nerozšíril. Z auta, ktoré majiteľka používa ako taxík zostal len obhorený vrak, plamene ho úplne zničili. "Bolo to nie len moje hobby, ale aj moje živobytie, moje všetko, mám hypotéky na krku, takže ma to úplne odstavilo," konštatovala majiteľka Nina. Torzo auta po požiari prehľadal policajný pes, ktorý je špeciálne vycvičený na vyhľadávanie horľavých látok. Vyňuchal tri miesta, na ktorých zacítil chemickú stopu. "Až expertízne skúmanie ukáže o akú látku išlo. Z uvedeného dôvodu nie je možné vylúčiť úmyselne založenie požiaru," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva policajného prezídia, Veronika Martiniaková. 

Škoda kvôli požiaru je viac ako 16 tisíc eur

Požiar spôsobil škodu za 16 tisíc eur. Mladá žena si už približne pred rokom prešla náročným obdobím. Život jej znepríjemňoval bývalý priateľ, ktorý sa jej cez sociálne siete začal opäť ozývať. "Som mala problém s bývalým priateľom, ktorý ohrozoval na živote mňa aj moje deti. Potom mi násilne vnikol do bytu, za čo bol aj odsúdený," povedala majiteľka Nina. 

Nie je to prvý zhorený taxík tento týždeň

Tento týždeň už hasiči zasahovali pri požiari taxíka. Bolo to v Petržalke na Rovniankovej ulici. Plamene sa rozšírili aj na vedľa zaparkované auto. Škody sa vyšplhali na približne 12 tisíc eur. Horelo približne v rovnakom čase a zisťovateľ príčin požiar taktiež nevylúčil cudzie zavinenie. "Bolo to úmyselné, bolo to obliate benzínom alebo s niečím takým, je to tam aj vidno veď a, že to niekto oblial celé a podpálil. Boli tu aj s tým psom policajti a našli tam stopy, že tam pri tých bránach to chystali a, že potom už išli na vec," uviedol majiteľ auta z Petržalky. Aj po požiari vo Vrakuni nielen polícia hľadá prípadného podpaľača. Odmenu za informácie o páchateľovi ponúka aj majiteľka auta. "Keď niekto pomôže reálne k tomu, aby sa chytil ten človek, ktorý mi v podstate zničil život, tak ponúkam 2 tisíc eur ako motiváciu," odkázala majiteľka auta Nina. "Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Za takéto konanie hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až tri roky," doplnila hovorkyňa Martiniaková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy