Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Proces so starostom, ktorý si mal objednať niekoľko vrážd: Súd vypočul zaujímavého svedka
Zdielať na

Proces so starostom, ktorý si mal objednať niekoľko vrážd: Súd vypočul zaujímavého svedka

PEZINOK / Bývalý starosta Dolného Chotára František Dora spolu so synom sa v stredu opäť postavili pred Špecializovaný trestný súd. Dvojicu súdia za to, že si mali objednať u najbrutálnejšieho mafiánskeho gangu na Slovensku niekoľko vrážd. Dokonca sami mali byť členmi skupiny. Na druhom svete mali končiť biele kone a nepohodlní konkurenti v agropodnikaní. Súd vypočul zaujímavého svedka. Ten je sám obžalovaný z vraždy bossa skupiny Lajoša Šátora.

Ozbrojená eskorta v stredu ráno na Špecializovaný trestný súd v Pezinku doviezla iba Dorovcov. Obžalovaní Alföldi a Samaranský dali súhlas, aby sa pojednávalo v ich neprítomnosti. Kukláči z väzby do budovy súdu priviezli aj jedného z dvoch svedkov. Ide o známu tvár z prostredia sátorovcov. Konkrétne Lehela Horvátha prezývaného ako hrobár mafiánskeho gangu.

Horváth sa pred súdom vyjadril, že nevie o tom, že by starosta Dolného Chotára spoločne so synom boli členmi skupiny. To, že sa poznali so Sátorom hneď neznamená, že patrili k jeho ľuďom. Podľa slov Lehela Horvátha sa Dora starší samotného Ľudovíta Sátora bál. Zaujímavosťou je, že sám svedok je aktuálne obžalovaný z vraždy niekdajšieho bossa.

Neskôr sa pred súd postavil druhý svedok. Obhajoba poukazovala na to, že jeho výpoveď pred vyšetrovateľmi spred niekoľkých rokov bola zmanipulovaná, pretože svedok pred súdom si nevedel spomenúť ani len na to, že v minulosti na polícií k veci vypovedal. Napriek tomu v zápisnici k výsluchu figuroval jeho podpis. Svedok na súde k skutkom nevedel povedať ani jedno jediné slovo. Pojednávanie bude opäť pokračovať v apríli a budú vypočutí ďalší svedkovia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy