Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia pri Nitre: Mladík neprežil nočný náraz auta do stromu
Zdielať na

Tragédia pri Nitre: Mladík neprežil nočný náraz auta do stromu

VEĽKÝ LAPÁŠ / Rýchla nočná jazda a predbiehanie sa skončili tragicky. O život prišiel 20-ročný mladík z Malého Lapáša. K zrážke došlo na ceste medzi Veľkým Lapášom a Nitrou.

Po jednej hodine v noci išiel v smere od Nitry na aute 20-ročný mladík. Pred zákrutou začal predbiehať vozidlo, ktoré išlo pred ním. Tento manéver nezvládol. Mladík sa už zaradiť nestihol, s autom dostal šmyk a vrazil do stromu.

Po silnom náraze sa auto prevrátilo na bok a zostalo obkrútené okolo stromu. Už zakrátko boli na mieste záchranárske zložky. Vodiča z auta dostali hasiči. "Hasiči osobu vyslobodili pomocou hydraulického zariadenia," uviedla hovorkyňa KR HaZZ Nitra Andrea Červočová.

Aj napriek rýchlej pomoci v totálne zdemolovanom vozidle nemal vodič žiadnu šancu na prežitie. Mladý muž bol na mieste mŕtvy. Podľa zistení polície sa pod zrážku podpísalo nielen predbiehanie, ale aj rýchlosť. "Vodič z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam, stave a povahe vozovky dostal šmyk," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ Nitra Viktória Borloková. Na mieste bol aj znalec, okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy