Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý starosta Dolného Chotára si spolu so synom mal objednať niekoľko vrážd. Súd vypočul utajených svedkov
Zdielať na

Bývalý starosta Dolného Chotára si spolu so synom mal objednať niekoľko vrážd. Súd vypočul utajených svedkov

PEZINOK / Bývalý starosta Dolného Chotára František Dora spolu so synom sa opäť postavili pred Špecializovaný trestný súd. Dvojicu súdia za to, že si mali objednať u najbrutálnejšieho mafiánskeho gangu na Slovensku niekoľko vrážd. Dokonca sami mali byť členmi skupiny. Na druhom svete mali končiť biele kone a nepohodlní konkurenti v agro-podnikaní. V kauze sú okrem otca a syna obžalovaní aj Ladislav Alfóldi a Roland Samaranský. Súd dnes vypočul utajených svedkov.

Dorovci sú obžalovaní okrem vrážd aj z podvodu, drogovej trestnej činnosti či z členstva mafiánskej skupiny takzvaných Šátorovcov. Tento gang má mať na svedomí desiatky vrážd. Práve Šátorovci mali pre obžalovaných likvidovať nepohodlných. Na Špecializovanom trestnom súde v stredu ku kauze vypovedali dvaja utajení svedkovia cez telemost. Prvý svedok vypovedal, že v minulosti s Dorom mladším spolu obchodovali. Dokonca sa s ním podieľal na daňových podvodoch. Práve Dora mladší sa mal svedkovi zdôveriť, že dal odstrániť českého podnikateľa Martina Žalmánka. Telo, ani spôsob vraždy ale povedať nevedel. Vraždu mal vykonať Ladislav Alfóldi, ktorý preňho mal robiť špinavú robotu. Dora mladší tieto tvrdenia odmietol so slovami, že svedok hovorí, len čo počul a nie čo videl.

Ďalší utajený svedok vypovedal proti Dorovi staršiemu a sám sa mal stať obeťou vraždy. Od Jozefa Kertásza známeho z kauzy JOPI Trade sa mal dozvedieť, že ho chce dať Dora zlikvidovať. K vražde, ale nedošlo pretože podľa jeho slov sa cez svojho známeho spojil s bossom skupiny Ľudovítom Sátorom s ktorým spravil dohodu, že ho nechajú žiť. Pojednávanie v tejto kauze bude pokračovať svedeckými výpoveďami 24. marca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy