Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Finančníka Martina Kvietika prepustili na slobodu
Zdielať na

Finančníka Martina Kvietika prepustili na slobodu

BANSKÁ BYSTRICA / Najvyšší súd prepustil z väzby Martina Kvietika. Ten skončil v leopoldovskej väznici po obvineniach v kauze Dobytkár. Finančník Kvietik sa však na slobode dlho neohrial. Pred väznicou naňho čakalo policajné auto. Na krku má totiž ďalšie obvinenie z korupcie.

Vplyvného finančníka prepustili z leopoldovskej väznice presne o 13. hodine a 45. minúte. Pred bránou ho čakalo biele vozidlo, ktoré tu pristavili vyšetrovatelia označení policajnými páskami na rukávoch. Kvietika ihneď zadržali a odviezli preč. Z väzby ho dnes prepustil najvyšší súd. Senát rozhodoval o Kvietikovej sťažnosti proti rozhodnutiu špecializovaného trestného súdu, ktoré dnes zrušili. 

"Vzhľadom na celkovú dĺžku doposiaľ vykonanej kolúznej väzby a rozsah vykonaných procesných úkonov obava z kolúzneho konania obvineného pominula," informovala hovorkyňa Najvyššieho súdu Alexandra Važanová. 

Vo väzbe bol 11 mesiacov, skončil tam po obvineniach v megakauze Dobytkár. Išlo o korupciu súvisiacu s prideľovaním eurodotácií v pôdohospodárskej platobnej agentúre, pričom výška úplatkov podľa polície dosiahla 10 miliónov eur.

Na slobode sa ale dlho neohrial

Finančníka pred leopoldovskou basou zadržali pre nové obvinenia týkajúce sa kšeftov s dotáciami. "To sa týka toho nového obvinenia z 25. februára, kde dvaja kajúcnici usvedčujú pána Kvietika a ďalších dvoch z nejakého korupčného konania. My sme dali sťažnosť a tvrdíme, že po formálnej aj vecnej stránke je nezákonné," informuje obhajca Dušan Ivan. 

Na toto obvinenie upozornil náš webový portál. Kvietik mal podľa výpovede svedka dostať v papierovej krabici 180 tisíc eur. Úplatok mal byť od žiadateľa eurofondového projektu a to za vybavenie miliónovej agrodotácie. "Takže teraz pôjdeme na jeho výsluch a pán prokurátor buď ho prepustí zo zadržania, alebo dá návrh na vzatie do väzby, o ktorej bude potom rozhodovať sudca,“ hovorí obhajca Dušan Ivan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy