Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bratislavčanov niekoľko mesiacov obťažuje neznámy vandal: Poškodení majú jedno spoločné
Zdielať na

Bratislavčanov niekoľko mesiacov obťažuje neznámy vandal: Poškodení majú jedno spoločné

BRATISLAVA / Obyvateľov bratislavskej Petržalky už niekoľko mesiacov obťažuje neznámy vandal. Na autách zdvíha stierače a robí škrabance na dverách. Poškodení majú jedno spoločné. Auto predtým zaparkovali na rovnakom mieste. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Ide o miesto, kde si obyvatelia Rovniankovej ulice občas odparkujú svoje auto, ale nie úplne zadarmo. Nájdu si totiž škrabance na dverách. Svoje o tom vie aj pán, ktorého sa nám podarilo kontaktovať. Pred mesiacom si na svojom aute našiel škrabance a zdvihnutý stierač. Medzičasom mu ho dokonca niekto zlomil a na čelnom skle si našiel psí výkal. "Ja som to samozrejme ďalej neriešil, lebo mi bolo jasné, že to nemám, ako riešiť, keďže tu nie je žiadna kamera v okolí, ani nič a dopátrať sa k tomu by bolo asi dosť náročné," povedal Miroslav, poškodený.

O dva týždne ho ale pri pohľade z okna čakalo prekvapenie. Spozoroval, ako sa pri aute na rovnakom mieste obšmieta zrejme starší pán so psom a manipuluje so stieračom. Chytil preto telefón a začal ho nakrúcať. "Podarilo sa mi zachytiť, ako sa vyriadil na jednom aute a na troch dverách. Pri šoférovi, ako je spolujazdec a ešte jedny zadné a išiel spokojne ďalej. Podobný škrabanec som mal aj ja, tak isto auto, ktoré tu teraz stojí," vyjadril sa Miroslav. A tak navštívil políciu. Keďže auto nebolo jeho a majiteľ to riešiť odmietol, prípad šiel do stratena.

Neskôr sa na políciu obrátila žena, ktorá si spočiatku myslela, že jej poškriabané auto je len nešťastnou náhodou. Na svojom aute si tiež našla zdvihnutý stierač a škrabance, ktoré presiahli škodu 500 eur. "Ja som na tom mieste stála asi týždeň. Myslela som si, že je to náhoda, tak som to neriešila s políciou. Keď som vytlačila oznamy, tak som zistila, že nie som prvý prípad," povedala Kristína, poškodená. "Týmto prípadom sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave V, ktorý ho dokumentuje ako trestný čin poškodzovanie cudzej veci," uviedla Veronika Martiniaková, hovorkyňa KR PZ Bratislava.

Susedia zaznamenali prvý incident ešte koncom minulého roka. Každé z poškodených áut stálo na rovnakom mieste a mimo vyznačených boxov. Nová parkovacia politika im mala totiž zobrať pár miest, a tak parkujú, kde sa dá. "Nemôžeme nakresliť parkovacie miesto tam, kde niekto parkuje, ale tak aby bolo v súlade s technickou normou. To znamená, my musíme dodržiavať nejaké pravidelné rozostupy, nejakú šírku parkovacieho boxu, dĺžku," vyjadril sa Ivan Lučanič, referát mobility MČ Petržalka. "Je potrebné zo strany motoristov parkovať len na týchto vyznačených miestach, ak nie, musia si byť vedomí toho, že sa dopúšťajú priestupku a za tento priestupok môžu byť riešení zo strany príslušníkov mestskej polície blokovou pokutou až do výšky 50 eur," upozorňuje Peter Pleva, hovorca MsP Bratislava. Táto lokalita však dosiaľ nebola zaradená medzi parkoviská a teda parkovanie zatiaľ nik nekontroluje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy