Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poplach v Bratislave: Ľudí vystrašili muži so zbraňou v ruke, zasahovať museli viaceré hliadky
Zdielať na

Poplach v Bratislave: Ľudí vystrašili muži so zbraňou v ruke, zasahovať museli viaceré hliadky

BRATISLAVA / Poplach na najväčšom sídlisku v našej krajine. Petržalčanov vystrašili dvaja muži so zbraňou v ruke. Zasahovať museli viaceré hliadky. Mužov zadržali a policajtom mali čo vysvetľovať.

Stalo sa to v bratislavskej Petržalke na Kopčianskej ulici, len pár metrov od miestnej ubytovne. Táto časť je dlhé roky spájaná s kriminalitou a ľuďmi z drogového prostredia. V priebehu niekoľkých minút k miestnemu paneláku prišla kopa policajtov. Na tiesňovú linku totiž zavolala miestna obyvateľka, ktorá zbadala dvoch chlapov, ako strieľajú z pištole.

Policajné hliadky sa po svojom príchode pustili do pátrania po podozrivých. V priebehu pár minút ich zadržali. Jeden z dvojice ešte pred zadržaním stihol odhodiť zbraň. Pravdepodobne sa ju snažil ukryť a pištoľ tak zahodil pod zaparkované auto. Policajti zbraň našli a vysvitlo, že nejde o skutočnú pištoľ, ale len o airsoftovú zbraň, ktorá je po vizuálnej stránke od tej skutočnej na nerozoznanie. Policajný technik miesto aj so zbraňou zadokumentoval. Dvojica mužov, ktorá sa postarala o poriadny rozruch, napriek ich protestom skončila s putami na rukách.

"V tejto súvislosti policajti predviedli dve osoby mužského pohlavia na útvar PZ za účelom podania vysvetlenia v danej veci. Prípadom sa v súčasnosti zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave V, ktorý udalosť dokumentuje ako priestupok na úseku zbraní a strelive a priestupok na úseku civilnej ochrany," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. Po výsluchu policajti dvojicu prepustili. Ako prípad nakoniec dopadne a či budú muži nejakým spôsobom sankcionovaní, ukáže až ďalšie vyšetrovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy