Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Starostu na jeho dvore zabilo auto. Krátko pred tým z neho vystúpil a vyberal nákup
Zdielať na

Starostu na jeho dvore zabilo auto. Krátko pred tým z neho vystúpil a vyberal nákup

SELCE / Tragédia v Selciach pri Banskej Bystrici. Vo štvrtok v noci prišiel o život 52-ročný starosta Ján Kupec. Pri dome ho prešlo auto, z ktorého údajne krátko pred tým vystúpil a vyberal nákup.

Starostu obce Selce našli ležať pod autom. Nešťastie sa stalo priamo vo dvore rodinného domu v Selciach, kde muž žil. Údajne sa mal krátko pred tým vrátiť domov s nákupom. Auto, z ktorého vystúpil sa ale zo zatiaľ neznámych príčin pohlo a muža zachytilo. "K nešťastiu došlo vo dvore rodinného domu pričom 52-ročný muž bol nájdený zakliesnený pod zadnou časťou auta," uviedla hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Našli ho tam príbuzní, no pomôcť mu sami nevedeli. Vyslobodiť muža spod ťažkého auta sa podarilo hasičom, ktorí ho nadvihli. 52-ročný starosta bol vo vážnom stave. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc k zranenému mužovi. Vzhľadom na jeho vážny stav ho museli uviesť do umelého spánku a v kritickom stave transportovať do nemocnice," ozrejmila Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Muž po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol. Na obecnom úrade od rána visí čierna zástava. Pred vchodom horeli sviečky. Ján Kupec starostoval v Selciach dlhé roky. Obec po tejto nešťastnej udalosti, ktorú si nikto nevie vysvetliť, čakajú nové, smutné voľby. Auto, ktoré sa tak nepochopiteľne pohlo, budú skúmať aj znalci. Okolnosti nočnej tragédie už vyšetruje polícia. V tomto prípade začali trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy