Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Internet ovládlo bizarné zastupiteľstvo z východu: "Ta konaj, ic ho lapac," kričal starosta po incidente
Zdielať na

Internet ovládlo bizarné zastupiteľstvo z východu: "Ta konaj, ic ho lapac," kričal starosta po incidente

BELÁ NAD CIROCHOU / O poriadny rozruch sa postaral muž z obce Belá nad Cirochou. Bez rúška vtrhol na rokovanie obecného zastupiteľstva a okrem nadávok sa mal vyhrážať kontrolórovi. Ten tvrdí, že muž naňho aj fyzicky zaútočil. 70-ročný kontrolór sa obrátil na políciu. Prípad vyšetrujú ako výtržníctvo a riešia i to, že muž prišiel do rokovacej sály bez rúška.

K incidentu došlo na zastupiteľstve v obci Belá nad Cirochou. Muž vošiel do sály uprostred rokovania. "Vošiel bez rúška, išiel k starostovi, niečo mu tam povynadával, on mu povedal, Emil, choď preč. A Emil nešiel preč," povedal Pavol Kapráľ, zvolený kontrolór. Trvalo to niekoľko minút. Muž vykrikoval najprv na poslancov a potom sa obeťou jeho ataku mal stať kontrolór obce. Ten sedel v pozadí za poslancami. "Mi vynadal, ty ešte uvidíš, že mi ublíži na zdraví, buchol ma po hlavne a ešte po chrbte, ja som sa zosunul zo stoličky," ozrejmil Kapráľ.

"Ľudia, keď pozerajú priamy prenos, tak sa naštvú. Nám tam vbehol, ale sme ho vyprevadili von. Bol som prekvapený, pretože ja som to nečakal," vyjadril sa Ján Vajda, starosta obce Belá nad Cirochou. "Pán starosta, budete konať?" ozvalo sa v sále po incidente. "Ta konaj ty, ic ho lapac," odpovedal starosta obce. Po incidente sa muž s oznámením obrátil aj na sninských policajtov. "Povereným príslušníkom je vedené skrátené vyšetrovanie pre podozrenie z prečinu výtržníctva," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik.


"To sto percent nie ja mieste. Píše sa nejaký rok a my tu takú divočinu nemôžeme pestovať. Fekišovce 2," skonštatoval Kapráľ. Po incidente už poslanci v rokovaní nepokračovali. Muža, ktorý sa o rozruch postaral, sme opakovane, no bez odozvy hľadali doma, napokon sme sa telefonicky spojili s jeho manželkou. Podľa jej slov sa muž zdravotne cíti zle, a tak sa nám s ním hovoriť nepodarilo. "Vec je v štádiu pred začatím trestného stíhania," vyjadril sa Džobanik.

A zaoberať sa budú aj tým, že muž pri incidente v rokovacej sále nemal rúško, čo potvrdili viacerí poslanci a dokazuje to aj záznam, hoci starosta to vidí inak. "Že nemal rúško? Mal rúško. Ja som videl, že mal rúško. Vám kto už nahovoril, že nemal rúško? Si pozrite záznam," povedal Vajda. "Poverený príslušník sa v rámci toho konania zaoberá aj s prípadným porušením iných právnych noriem," uviedol Džobanik. "Toto ma najviac urazilo, že nemôže v dnešnej dobe byť, že hocikto príde, napadne poslancov, v podstate zmarí úlohu zastupiteľstva," dodal Kapráľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy